Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №287 від 12.04.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Здоров’я нації

Подолаємо небезпечну хворобу!

Подолаємо небезпечну хворобу!

Голова Рівненської облдержадміністрації Віктор МАТЧУК своїм розпорядженням схвалив Програму профілактики вірусного гепатиту А на 2007-2010 роки.

У минулому році на Рівненщині спостерігалося погіршення епідситуації щодо вірусного гепатиту А. У нашій області захворюваність була однією з найвищих в Україні, а порівняно з 2005 роком зросла більш, ніж у півтора раза. Найвищі показники захворюваності зареєстровані у Дубенському районі та Рівному. Особливе занепокоєння викликають випадки ураження вірусним гепатитом А дітей віком до 14 років. Всього захворіло 165 дітей, із них двоє віком до двох років та 30 дітей віком від 3 до 6 років. Високий рівень захворюваності на гепатит А пов’язаний з інтенсивним забрудненням довкілля, у першу чергу - питної води та грунту, порушенням санітарних вимог при виготовленні та реалізації харчових продуктів.

З метою зниження рівня захворюваності населення області на вірусний гепатит А, запобігання виникненню спалахів в організованих колективах і у побуті та забезпечення епідемічного благополуччя розроблено Програму профілактики вірусного гепатиту А на 2007-2010 роки. Її основними цілями є дотримання вимог санітарного законодавства з профілактики вірусних гепатитів, запровадження сучасних ефективних засобів дезинфекції питної води, будівництво водогонів у населених пунктах, де вони відсутні, оснащення лабораторій лікувально-профілактичних закладів приладами для проведення сучасної діагностики, забезпечення дитячих виховних та навчальних закладів, спеціальних закладів, інтернатів та лікувально-профілактичних закладів необхідною кількістю дезінфекційних засобів, дотримання належного санітарно-гігієнічного режиму в дошкільних та освітніх закладах, ліквідація несанкціонованих і стихійних ринків та ряд інших.

Фінансування профілактичних та протиепідемічних заходів Програми здійснюється за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, коштів підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, а також коштів фізичних осіб.

12.04.2007Про це повідомила прес-служба Рівненської облдержадміністрації.



Рівне-Ракурс №10 від 12.04.2007p. 
На головну сторінку