Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №287 від 12.04.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Народна медицина

Як вилікувати гайморит

Як вилікувати гайморит

Для лікування цієї хвороби використовують цикламен. Цикламен (ще одна назва - фіалка альпійська, рос. дряква) справді допомагає позбутися нежиті, запального процесу, гаймориту, але треба знати, що він (цикламен) має побічну дію: лікуючи гайморит, ця рослина дуже негативно впливає на зір.

Але рослинний світ України надзвичайно багатий. Гайморит можна вилікувати іншими рослинами, і не менш ефективно, ніж цикламеном, до того ж, без побічних дій.

Отже, кілька рецептів народної медицини для лікування гаймориту. Усі рослини, потрібні для цього рецепта, добре відомі нашим читачам.

Приміром, ефективний рецепт із соку цибулі, каланхое, алое та меду.

Сік цибулі, каланхое, алое та мед (усіх компонентів по одній чайній ложці) ретельно змішати. Потім зробити два тампони, вмочити їх у одержану суміш і акуратно, легенько вставити в кожну ніздрю на десять-п’ятнадцять хвилин. Якщо припікатиме, то тампончики можна витягти раніше, аби не завдати шкоди слизовій оболонці.

Курс лікування - два-три тижні. Сеанс лікування треба проводити ввечері, перед сном, щоб потім не виходити на вулицю.

Хворим на гайморит можна робити промивання. Тобто промивати порожнину носа теплим розчином води з невеличкою кількістю йоду (йодної настоянки) або марганцевокислого калію (ледь-ледь рожевий розчин). Корисно промивати не тільки ніс, а й носоглотку. Промивають за допомогою піпетки або ж утягуючи розчин у ніс.

Раніше жодна жінка не хворіла на гайморит. Запитаєте - чому? Тому що вона поралася біля печі: розпалювала її, готувала обіди, вечері. В печі палав вогонь. Обличчя жінки завжди було досить близько від вогню. На відстані, що дозволяла інфрачервоним променям добре прогрівати гайморові пазухи та все обличчя. Якщо навіть траплялося таке, що захворіла жінка, то вона відразу ж могла вилікуватися теплою дозою опромінення, що йшло від полум’я, яке палало в печі.

Ефективні також компреси з чорної редьки. Столову ложку подрібненої на тертушці редьки загорнути в полотняну хустинку (шматочок полотна) і прикласти до хворого місця, тобто в проекції гайморової пазухи (попередньо змастити шкіру олією чи іншим жиром, аби уникнути опіку), зверху накрити пергаментною (або поліетиленовою) плівкою, обгорнути шарфом і потримати такий компрес сім-десять хвилин.

12.04.2007



Рівне-Ракурс №10 від 12.04.2007p. 
На головну сторінку