Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №287 від 12.04.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Бліц-інтерв’ю

Березне росте і будується

Березне росте і будується

Чорнобильці житимуть у реконструйованому гуртожитку

Голова Березнівської райдержадміністрації Володимир ІВАНОВ виростив сина, посадив не одне дерево і побудував не один будинок. Адже він за фахом - будівельник. Скориставшись нагодою, кореспондент “РР” поставив кілька питань пану голові.

- Чи багато нині у Березному новобудов?

- У нашому райцентрі будується дуже багато житла, особливо - приватного.

- А щодо соціального житла?

- В усякому разі, у плані на цей рік є така графа. Плануємо забезпечити житлом частину пільговиків за кошти чорнобильського фонду. Залишилося прояснити деякі нюанси узгоджень передачі гуртожитку ПТУ №4 з перспективою реконструкції його під житло для наших чорнобильців.

- Скільки це має бути квартир?

- Мало би бути 30. Втім, це залежить від того, як ми попрацюємо, наскільки переконливо доведемо доцільність передачі гуртожитку у комунальну власність чиновникам з міністерства освіти. Крім усього іншого, нам передана в оренду земельна ділянка, що на вулиці Андріївський, під будівництво десятиквартирного будинку, у нас навіть уже є проектна документація, “прив’язка” до місцевості. Нині вирішується питання фінансування цього будівництва.

- Тобто, ви шукаєте інвесторів, які вкладуть гроші у будівництво і які певну кількість квартир у новобудові віддадуть вчителям, медикам, культпрацівникам?

- Джерел фінансування буде декілька: частину коштів вкладають підприємства, які будуватимуть житло для своїх працівників. Інша частка - кошти, виділені з бюджету для чорнобильців, пільговиків, інвалідів. Крім того, будуватиметься кооперативне житло за кошти майбутніх власників житла.

- У Березному велика черга на житло?

- Сьогодні близько 500 громадян стоїть у черзі на індивідуальне придбання житла. Взагалі, у різних категорій пільговиків - окремі черги, в одній - 30 чоловік, у іншій трохи більше. Але будівельний бум триває, і, сподіваюся, темпи його зростатимуть, отже, проблема житла поступово буде вирішуватися.

12.04.2007Спілкувалася Валентина ЗАХАРОВА



Рівне-Ракурс №10 від 12.04.2007p. 
На головну сторінку