Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №209 від 13.10.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Запрошуємо на семінар

Шукати роботу теж треба вчитися

Ви не знаєте, з чого слід починати пошук нової роботи? Як правильно скласти резюме? Сумніваєтеся, як поводитися на співбесіді з роботодавцем? Тоді вам потрібно відвідати один із дводенних семінарів з пошуку роботи, який щотижня проводять для безробітних фахівці Рівненського районного центру зайнятості.

- Семінари - це один із заходів, метою яких є надання практичної допомоги з техніки працевлаштування, підвищення самооцінки людей, що до нас звертаються, активізація зусиль клієнтів у пошуку роботи, - говорить заступник начальника відділу активної підтримки безробітних, керівник семінарів Ольга Бернацька.

Впровадження нових технологій, гнучких форм роботи обумовили високі вимоги роботодавців при відборі на вільні робочі місця і вакантні посади. Проте ні в школах, ні у ВНЗ не вчать, як підготуватися до бесіди з роботодавцем, як переконати, що саме ви – конче необхідний для нього працівник. У службі зайнятості вже протягом декількох років проводять такі тренінгові заняття. Керівники семінарів знаходяться у постійному творчому пошуку, намагаючись зробити заняття більш жвавими та цікавими. Серед нових форм роботи - інтерактивна форма ділових ігор, застосування комп’ютерної техніки та відеоапаратури.

- Під час складання резюме кожен може самостійно набрати дані про себе на комп’ютері, - вступає у розмову профінформатор Евеліна Іванюк. - Спеціаліст центру знаходиться поруч, дає поради щодо структури та змісту документа, виправляє помилки. За бажанням клієнта керівник семінару може сфотографувати його та помістити фото безпосередньо на резюме. Роздруковуємо два примірники: один безробітний забирає з собою і використовує при відвідуванні підприємств, а інший передаємо у відділ взаємодії з роботодавцями, де постійно бувають керівники підприємств, організацій та установ і цікавляться кваліфікацією наших клієнтів, підбираючи собі персонал. З іншого боку, ми інформуємо слухачів семінару про підприємства району. Зараз у районі налічується 17 великих ринкоутворюючих підприємств і близько 250 невеликих за потужністю. Про переважну більшість із них маємо найдетальнішу інформацію, котру безробітний може використати при пошуку роботи.

Та найбільше людям подобаються рольові ігри, котрі наші працівники знімають на відеокамеру, щоб можна було більш ретельно попрацювати над помилками, відзначити позитивне. Найбільш цікаві теми - бесіда під час прийому на роботу і телефонна розмова з керівником підприємства. Відбувається це наступним чином: один з безробітних виступає у ролі роботодавця, а інший – шукача роботи. Присутні уважно спостерігають за ними та дають поради. Така гра активізує клієнта, який, можливо, зневірився у своїх силах, допомагає підвищити самооцінку та успішно пройти співбесіду. Як правило, слухачі йдуть додому не тільки з готовим резюме, автобіографією, роздатковими матеріалами, а й з чудовим настроєм. “Робота існує для тих, хто її шукає”, - кажуть фахівці Державної служби зайнятості.

13.10.2005



Рівне-Ракурс №10 від 13.10.2005p. 
На головну сторінку