Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №288 від 19.04.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Побраталися

Схід і Захід поєдналися

Керівники Сєвєродонецька та Рівного підписали “Угоду про партнерство між містами”

Упродовж двох днів в обласному центрі перебувала делегація з Луганського містечка Сєвєродонецьк, яке для багатьох рівнян стало відомим у 2004 році. Саме там під час президентських виборів проходив з’їзд прихильників Віктора Януковича.

Утім, підписання угоди про партнерство лежить вже не у політичній площині. До Рівного ж прибули міський голова Сєвєродонецька Володимир Грицишин, його заступник Олександр Жук, секретар міськради Галина Слупська та інші. Гості ознайомилися з виробництвом, розвитком підприємництва, культури та освіти Рівного. Після перших вражень відразу ж домовилися про культурний обмін. Рівненські вчителі християнської етики поїдуть до нового міста-побратима викладати цей предмет. До того ж, заступник міського голови Рівного Світлана Богатирчук-Кривко пообіцяла домовитися з ректором Національного університету “Острозька академія” Ігорем Пасічником, щоб педагоги з Сєвєродонецька змогли пройти перекваліфікацію у цьому навчальному закладі.

Приємні враження лишилися у гостей і від екскурсії містом. Підземне містечко вони донині бачили лише в Києві, а тепер відкрили його для себе й у Рівному. На згадку про візит керівники Сєвєродонецька фотографувалися біля кожного пам’ятника. А з особливим захопленням - біля постаментів Симону Петлюрі та Уласу Самчуку.

За словами Світлани Богатирчук-Кривко, школярі Сєвєродонецька намагалися весь час розмовляти українською мовою, хизувалися знанням творів Уласа Самчука.

Делегацію з Рівного керівники Сєвєродонецька запросили до себе 27 травня, на святкування Дня міста.

19.04.2007Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 19.04.2007p. 
На головну сторінку