Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №288 від 19.04.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#У ногу з часом

Костопіль - на шляху до Європи

Днями у Костополі відбулися громадські слухання, у ході яких обговорювався стратегічний план розвитку міста. Крім того, про річну роботу місцевої влади звітував міський голова Євгеній ДЕНИСЮК (на фото зліва).

- Такий план розвитку міст створюється для успішної роботи в конкурентному середовищі та є своєрідним сигналом для інвесторів, - розповів президент Волинського ресурсного центру Василь КАШЕВСЬКИЙ небайдужим до долі свого рідного міста людям, які зібралися того дня у районному Будинку культури.

Саме спеціалісти Волинського ресурсного центру розробили стратегічний план розвитку міста. Він був створений шляхом опитування підприємців та керівників підприємств, порівняння з іншими містами, а також завдяки проведеному аналізу сильних та слабких сторін міста та визначенню того, яким воно має бути у майбутньому.

Цікава деталь. У ході дослідження було виявлено високий рівень довіри костопільчан до міської влади.

- Такої кількості позитивних відгуків та довіри до місцевої влади ми досі не зустрічали, - зауважив Василь Кашевський.

Отож, основними розділами стратегічного плану розвитку є економічна, екологічна та соціальна сфери. Основні пункти розділів, відповідно, - створення умов для розвитку міста, залучення інвесторів; екологічне місто з безпечними умовами для проживання; забезпечення високого рівня життя для кожного мешканця міста.

- Усі ідеї належать костопільчанам, - зазначив пан Василь. - Затим ці пропозиції були заслухані депутатами міської ради. А невдовзі стратегічний план розвитку міста буде затверджуватися на черговій сесії міськради, після чого цей документ зможе отримати кожен бажаючий.

План розвитку передбачає виконання вищезазначених пунктів у найближчі 2-3 роки. Втім, деякі з них реалізовуватимуться упродовж 10, а то й більше років.

Про роботу міськради за останні 12 місяців відзвітував перед костопільчанами міський голова Євгеній Денисюк. Хоча рік для міста, за словами Євгенія Олексійовича, був не з легких, втім, основні пункти планів ретельно виконуються. Костопіль залишається економічно процвітаючим містом, де створені всі умови для розвитку підприємницької діяльності. Помітна щоденна праця комунальників, завдяки яким місто стає щораз чистішим, ошатнішим, перемагає у конкурсах із благоустрою. Вирує і культурно-масове життя: у Костополі постійно проводяться різноманітні спортивні турніри та чемпіонати не лише обласного, а й всеукраїнського масштабу. Водночас не забуває міськрада і про соціально незахищені верстви населення: ретельно розглядає заяви та допомагає усім, хто звертається за допомогою. Інакше і бути не може, адже допомога тим, хто її потребує, є одним із пріоритетів у роботі міського голови. А обіцянки свої Євгеній Денисюк виконує, в чому неодноразово переконувалися мешканці міста, і двері міської ради відчинені для костопільчан завжди.

19.04.2007Алла РОГАШКО



Рівне-Ракурс №10 від 19.04.2007p. 
На головну сторінку