Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №288 від 19.04.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Весняний ренесанс

Скинути зайві п’ять кілограмів? Легко!

Скинути зайві п’ять кілограмів? Легко!

10 простих способів схуднення

Як не дивно, але найкращий спосіб схуднути - це внести невеличкі корективи у свій раціон і спосіб життя. Пропонуємо десять порад, що допоможуть вам стати стрункими.

1 Не пропускайте прийомів їжі

Пропустити один прийом їжі за день здається розумним способом схуднення. Наприклад, переставши снідати, ви вважатимете, що за сім днів зменшите певну кількість спожитих калорій. Але біда в тому, що пропущене ви, як правило, “надолужуватимете” в обід.

2 Двічі на тиждень ставайте вегетаріанцем

Вегетаріанська дієта з низьким вмістом жирів, яку часто застосовують для очищення артерій, ефективно допомагає зменшити об’єм талії. Для початку два рази на тиждень замість м’яса з макаронами поїжте овочі.

3 Дотримуйтеся правила “один до одного”

Дехто в необмежених кількостях поглинає продукти з низьким вмістом жирів. Але, на жаль, в них часто міститься багато калорій. Користуйтеся правилом “один до одного”. Тобто замінюйте одне шоколадне тістечко одним нежирним, а не двома.

4 Не позбавляйте себе занадто великої кількості калорій

Щоб менше важити, ви повинні менше їсти, але не перестарайтеся, зменшуючи кількість спожитих калорій. Інакше організм відчує голод, що насувається, сповільнить обмін речовин і почне заощаджувати енергію, функціонуючи на меншій кількості калорій. Таке “ефективне використання палива” лише ускладнить ваше завдання схуднути.

5 Остерігайтеся перекушування

Понеділок. Ви вже поснідали. Ну, яке можуть мати значення два маленькі пончики, що ви з’їли на роботі? У вівторок ви перехопили щось перед вечерею. І так весь тиждень. А зайві калорії обов’язково відгукнуться зайвими кілограмами. Якщо ж ви не в змозі відмовитися від перекусів, спробуйте замінити висококалорійні продукти овочами або фруктами.

6 Потанцюйте із друзями ввечері

Багато хто сприймає дискотеку як світський захід, але танці (особливо енергійні) - це заняття, що ефективно допомагає спалювати калорії. Тому, замість того, щоб піти в ресторан або в кіно, чому б не відвідати танцювальний вечір?

7 Подумайте про приправи

Використовуйте замість майонезу гірчицю - до м’яса і рослинну олію - для салатів. Навіть проста заміна однієї приправи іншою може значно посприяти зниженню ваги.

8 Їжте повільно - це корисно

Середній удав поглинає їжу за 12 хвилин. Це призводить до переїдання. Запихаючи в себе обід за десять хвилин, ви не даєте своєму організму часу “зрозуміти”, що він уже не голодний. Так, вечеряючи повільніше, ви зможете з’їсти два шматки піци замість чотирьох.

9 Стежте за розміром своїх порцій

Періодично читайте етикетки і користуйтеся міряльним стаканчиком та кухонними вагами, щоб вести облік того, скільки їсте. Проаналізувавши записи, ви легко оціните розмір порцій.

10 Уникайте нічних прийомів їжі

Головна перешкода для схуднення - це звичка їсти після вечері. Якщо перед сном ви не можете звільнитися від думок про їжу, перехоплюйте щось низькокалорійне, наприклад, свіжі фрукти.

19.04.2007



Рівне-Ракурс №10 від 19.04.2007p. 
На головну сторінку