Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1021 від 01.07.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Народна медицина. Прополіс лікує від усіх хвороб

Народна медицина. Прополіс лікує від усіх хвороб

Основними складовими частинами прополісу є рослинні смоли (50-55?%), ефірні олії (8-10?%) і віск (близько 30?%), а також пилок і мінеральні компоненти.

У медицині прополіс застосовується як антибактеріальний засіб. Установлено бактерицидну дію екстракту прополісу на більш ніж 100 видів мікроорганізмів, у тому числі на збудників туберкульозу, дифтерії, грибкових захворювань.

Використовується прополіс у вигляді водного екстракту, прополісного молока та олії, мазей на різних основах і спиртового розчину.

Внутрішньо прополіс застосовується при різних інфекціях верхніх дихальних шляхів і для підвищення стійкості організму до різних інфекцій. Він не заподіює токсичної шкоди організму та має властивість знешкоджувати токсини, вироблювані хвороботворними мікроорганізмами.

Зовнішньо прополіс застосовується при різних шкірних захворюваннях. При пораненнях, опікових та інших ушкодженнях шкіри ця речовина стимулює грануляцію, епітелізацію, чинить протизапальну, протизудну та протимікробну дію.

Сполучення прополісу й молока дає особливий ефект: крім лікування застудних і легеневих захворювань поліпшується загальне самопочуття, сон, знімається дратівливість, утома.

– 10?%-ву настоянку прополісу найкраще купити в аптеці. Пляшечки місткістю 25 мл вам вистачить надовго, а коштує він усього кілька гривень.

– Приймати засіб потрібно ввечері, перед сном по 20 крапель в 100 мл гарячого молока протягом 10 днів один раз на місяць. Курс повторювати на протязі 4-6 місяців.

– Дуже істотно впливає прополіс на стабілізацію психіки. Якщо ви приймаєте настоянку прополісу, всі тривожні думки минають, і ви настроюєтеся на краще, а це дуже важливо при лікуванні.

– При лікуванні застудних захворювань у дітей позитивний ефект наступає після перших крапель прийому настоянки прополісу. Для дітей дошкільного віку на ніч дати 1-2 краплі прополісу на 1/3 склянки гарячого молока.

– Панкреатит, гастрит, виразка шлунка, захворювання печінки. Приймайте настоянку прополісу за зазначеною схемою протягом 6 місяців.

– Прополіс з молоком зменшує вміст холестерину в крові, лікує екземи та інші шкірні захворювання, нормалізується менструальний цикл.

Статті призначені лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінюють професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я.

01.07.2021



Рівне-Ракурс №10 від 01.07.2021p. 
На головну сторінку