Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №289 від 26.04.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Техніка і комфорт

Тепла підлога NЕXАNS: подаруйте тепло своїм рідним!

Системи електричного обігріву осель в наш час стали дуже поширеними. Вони мають цілий ряд безперечних переваг:

• висока економічність, зумовлена точністю регулювання температури в кожному приміщенні (це особливо актуально з врахуванням постійного подорожчання газу);

• низька вартість обладнання та монтажу у порівнянні з іншими системами обігріву;

• відсутність затрат на технічне обслуговування;

• рівномірний розподіл тепла;

• обладнання системи не займає корисної площі, невидиме та безшумне.

Варто відзначити, хто одного разу відчув тепло під своїми ногами, вже навряд чи відмовиться від такого задоволення.

На ринку України нарешті з’явилась система електричного підігріву NEXANS (Норвегія), висока якість якої добре відома всьому світу. Саме NEXANS (Нексанс), вперше виготовила нагрівальний кабель у 1926 році та є однією з найбільших - 102 заводи у 26 країнах світу - промислових груп, які займаються виробництвом кабеля.

Які ж її переваги перед іншими системами? Найяскравіша перевага полягає в тому, що електронагрівальний кабель створений за унікальною запатентованою технологію. Завдяки їй кабелі NEXANS мають безмуфтове з’єднання нагрівального елемента та мідних провідників живлення, що створюється на автоматичній лінії в єдиному технологічному процесі шляхом зварювання з додаванням срібного сплаву. Холодний та гарячий кінці кабелів NEXANS утворюють безперервний провідник. На відміну від NEXANS інші виробники для цього застосовують метод “обжимання” в з’єднувальній муфті: тобто монтажники самостійно з’єднують два кінці нагрівального та холодного кабелів.

Згідно з офіційними даними, до 90 відсотків всіх несправностей нагрівальних кабелів відбувається в місцях стику нагрівальних і холодних кінців. Результатом впровадження NEXANS безмуфтового з’єднання стала нульова кількість відмов при роботі нагрівального кабеля і відсутність зовнішньої з’єднувальної муфти.

Ще одне ноу-хау фірми NEXANS у нагрівальних кабелях - захисний екран у вигляді суцільної металевої алюмінієвої трубки, застосування якої забезпечує:

• 100-відсотковий захист від проникнення вологи (абсолютний захист від вологи забезпечують тільки два матеріали: метал і скло. Інші матеріали з часом починають пропускати вологу. За офіційною статистикою 10 відсотків відмов нагрівальних кабелів відбувається з цієї причини);

• підвищений захист від локального перегріву (після заливки кабеля розчином можливе утворення повітряних пухирів навколо кабеля. У багатьох виробників це може привести до локального перегріву і виходу кабеля з ладу. Кабелі NEXANS не виходять з ладу);

• поліпшення механічних властивостей кабеля (наявність такого екрана значно полегшує укладання та робить кабель стійкішим до дії механічних навантажень і випадкових ударів);

• захист від електромагнітного випромінювання (рівень електромагнітного випромінювання кабеля NEXANS є значно меншим від роботи звичайної розетки, в 100 разів меншим, ніж випромінювання звичайного радіоприймача).

Нагрівальні кабелі NEXANS призначені для використання в кабельних системах опалювання та підігріву підлог, в антикригових системах дахів, ринв, труб та системах сніготанення доріг, тротуарів, пандусів, у системах обігріву трубопроводів та ємкостей, підігріву грунту в теплицях і на стадіонах тощо.

Нагрівальний кабель NEXANS - єдиний у світі з підтвердженим терміном експлуатації понад 50 років, про що яскраво свідчить історичний факт: внаслідок загальної реконструкції у квітні 1999 року Головного КафедральногоСобору у столиці Норвегії Осло, вийнятий нагрівальний кабель NEXANS (вмонтували його у 1938 році) було направлено на дослідження. Результати досліджень показали, що, вже відпрацювавши безвідмовно більше 60 років, нагрівальний кабель старої модифікації ще може безперебійно функціонувати на протязі 30-35 років.

Зателефонуйте нам - і наші фахівці прибудуть до Вас для надання фахової допомоги.

Наша адреса: м.Рівне, вул.Соборна, 112 (готель “Україна”), офіс 203.

Тел. (0362) 60-90-06, моб. (097) 535-19-69.

26.04.2007



Рівне-Ракурс №10 від 26.04.2007p. 
На головну сторінку