Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1025 від 29.07.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Підняття олімпійського прапора у Рівному

Підняття олімпійського прапора у Рівному

23 липня на майдані Незалежності у центрі Рівного зібралась мешканці міста, спортивна спільнота, щоб підтримати багаторічну загальнодержавну традицію – «Свято олімпійського прапора». Ця церемонія присвячена початку ХХХІІ літніх Олімпійських ігор в японській столиці Токіо.

Відкриваючи урочистості, перший віцепрезидент Федерації греко-римської боротьби України, член Національного олімпійського комітету України, голова обласної державної адміністрації Віталій Коваль привітав всіх присутніх та закликав, враховуючи корективи, які внесла пандемія, активно вболівати за наших олімпійців, зокрема рівнян Олега Омельчука та Михайла Романчука, у соціальних мережах. Адже вони вперше змагатимуться без звичної підтримки переповнених трибун.

«Приємно, що сьогодні ми маємо можливість разом з рівненськими спортсменами-олімпійцями підняти Державний Прапор України, прапор Національного олімпійського комітету і продемонструвати наше єднання навколо людських і олімпійських цінностей – дружби, поваги, досконалості», – зазначив у своєму виступі голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук.

Також присутніх привітали: секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян, учасниця ХХІХ літніх Олімпійських ігор 2008 р. в Пекіні, директор СДЮШОР №2 з плавання, депутат міської ради Анна Хлістунова-Шарпар.

Голова Відділення НОК України в Рівненській області Микола Петренчук зачитав вітання Президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки.

Присутні на святі олімпійці Рівненщини: Андрій Демчук, Леонід Камлочук, Катерина Дікіджі, Анна Хлістунова-Шарпар, Ольга Котовська та Світлана Станко які в свій час захищали честь держави на найвищому світовому спортивному форумі, під звуки Державного Гімну України та гімну НОК України підняли над майданом прапори.

«Свято олімпійського прапора», що відбулось у Рівному, символізує підтримку українських спортсменів, які представлятимуть країну та боротимуться за медалі на Олімпійських іграх.

Нагадаємо, що Рівненщину на іграх ХХХІІ Олімпіади репрезентуватимуть доволі титуловані та досвідчені спортсмени – це Заслужені майстри спорту України Олег Омельчук (стрільба кульова), який розпочинає виступ 24 липня о 7.40 за київським часом та Михайло Романчук (плавання), який стартує на дистанції 800 м вільним стилем 27 липня.

29.07.2021



Рівне-Ракурс №10 від 29.07.2021p. 
На головну сторінку