Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1027 від 11.08.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Як можуть впливати на здоров’я людини парфуми

Знайти аромат, який ідеально доповнює ваш образ, досить складно. Але іноді навіть улюблені парфуми не приносять колишньої радості. І у цьому не обов’язково винні смаки, що змінилися. Можливо, щось не те з вашим самопочуттям!

Вважається, що якщо аромат був створений саме для вас, то самі на своїй шкірі через годину-другу ви його відчувати не будете. А ось оточуючі, навпаки, помічають, наскільки смачно ви пахнете, і ви почуєте багато компліментів.

Однак іноді усе може відбуватися по-іншому. Ви наносите парфум на зап’ясток і розумієте, що він вам не подобається. І особливо прикро, коли композиція належить до групи тих ароматів, які зазвичай вам подобаються. Або ж і зовсім йдеться про парфуми, які давно стоять на вашому туалетному столику і ще нещодавно дарували лише приємні відчуття. Невже смаки можуть настільки швидко змінитися?

Усе не настільки просто

Насправді неприйняття аромату – вельми тривожний дзвіночок, який може дати деякі зачіпки з приводу стану вашого здоров’я. Звичайно, тут мова зовсім не про ті ситуації, коли через занадто міцний і незнайомий (особливо чоловічий) парфум може виникнути головний біль. Швидше, слід звертати увагу на інші, більш неприємні відчуття.

У складі парфумерних композицій є десяток-другий різних ароматичних складових. І не дивно, що деякі з них можуть стати причиною нездужання – просто через природу своєї появи. Через це іноді навіть траплялися великі скандали: якось на новий парфум одного з великих модних будинків масово почали скаржитися дівчата. Мовляв, після того як вони його бризкали, мучилися через сильні напади астматичного кашлю. Виявилося, що причина у ірисовій і гіацинтовій витяжках. Парфумери замінили натуральні олії на схожі синтетичні складові, і нова партія парфумів припинила бути небезпечною!

Мами у небезпеці

Особливо часто на неприйняття парфумів скаржаться майбутні мами. Так, токсикоз може позбавити і можливості користуватися улюбленими ароматами! А кілька років тому «завдяки» британським вченим вагітні жінки й зовсім побоювалися користуватися парфумами і відвідувати парфумерні магазини!

Як з’ясувалося у результаті одного з досліджень, через регулярне використання ароматних композицій до організму потрапляє фталат – хімічна речовина, яка чинить деякий вплив на репродуктивну систему. Правда, проводився цей експеримент на щурах, і їх потомство народилося більш загальмованим, ніж у тих звірів, що не отримували свою дозу фталату. І насправді вченим не дуже зрозуміло, чи дійсно невелика кількість улюбленої парфумерної води може зрівнятися з тим згубним впливом, що отримали новонароджені щуренята. Одні фахівці говорять про шкоду парфумів під час вагітності, а інші ж закликають не драматизувати.

До речі, парфумери, що створюють індивідуальні аромати, постійно працюють саме з майбутніми мамами і допомагають їм створити парфуми, які не провокують нудоту і інші ознаки нездужання. І коштує така послуга не якихось божевільних грошей: якщо є бажання ви можете знайти фахівця з прийнятним прайсом і насолоджуватися парфумом навіть під час вагітності.

Аромати-індикатори

Трапляється й таке, що аромат розкривається на вашій шкірі не настільки приємно, як обіцялося у відгуках інших покупців. Або ж, як ми вже говорили, ваші улюблені парфуми раптом припинили пахнути як раніше. І справа тут необов’язково у минулому терміні придатності або підробці. Таким чином ваш організм може сигналізувати, що з ним щось не те.

Шкіра – наш найбільший орган. Вона безпосередньо пов’язана зі здоров’ям шлунково-кишкового тракту. Напевно ви й самі неодноразово переконувалися у цьому, коли після фастфуду у вас з’являлися прищі.

Лікарі радять змінити харчування, якщо раптом з’являється смердючий запах поту. Те ж саме і з парфумами. Якщо змішуючись з запахом вашої шкіри, вони стали виділяти неприємний аромат, краще звернути увагу на стан шлунково-кишкового тракту. Зайвою турбота про цю частину організму не буде ніколи. І цілком ймовірно, що після деяких рекомендацій улюблений парфум знову заграє яскравими фарбами!

11.08.2021



Рівне-Ракурс №10 від 11.08.2021p. 
На головну сторінку