Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №209 від 13.10.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Тримайте злодія!

Заведіть у квартирі собаку або поставте міцний замок

Заведіть у квартирі собаку або поставте міцний замок

Міліція затримала групу чоловіків, які серед білого дня обкрадали квартири рівнян. Восьмеро злодіїв “працювали” у Рівненській, Тернопільській та Волинській областях. У нашому місті вони обікрали більше п’ятдесяти квартир.

Що цікаво, одним зі злодюг виявився 14-річний сирота з Волинської області, який вміло підбирав ключі до вхідних дверей. А ще кажуть, що проти лома прийому нема - якщо злодіям не вдавалося проникнути у помешкання “тихим” способом, вони розбивали серцевину замка розвідним ключем і за якихось 2-3 хвилини опинялися в жаданому помешканні.

- Від рук злодіїв постраждали, передусім, ті власники квартир, в під’їздах яких не виявилося кодових замків, - зазначив старший слідчий Рівненського міського відділу УМВС України в Рівненській області Петро ПАСТУШОК. - Злочинці працювали лише вдень, коли люди на роботі. Спочатку придивлялися до вхідних замків, які легше було б зламати, а потім натискали на дзвінок квартири, перевіряючи, чи господарі на роботі. Потім підбирали ключі - не виходило - ламали замок і проникали всередину. Іноді, щоб перестрахуватися, злодії обрізали телефонні дроти на поверсі і заклеювали “вічка” сусідніх квартир. Таким способом обікрали десятки помешкань у Рівному, зокрема в центрі та мікрорайоні “Північний”. Між іншим, злодії потрапили до рук міліції, оскільки натрапили на квартири, в яких була встановлена сигналізація державної служби охорони.

- Найкращий спосіб уберегти житло від грабіжників - це, безумовно, укласти договір з державною службою охорони, - наголосив начальник міліції Рівного Юрій ГАСАН.- Абонплата за такі послуги сягає в середньому 35 гривень щомісяця. А на встановлення та підключення апаратури доведеться викласти гривень 800-1200. Сума немала, зате знатимете, що ваше майно буде збережене.

- Як показує практика, квартирні злодії не наважуються проникати в ті помешкання, де чують гавкіт собаки або бачать міцний замок. Візьміть і це до уваги, - додав пан Пастушок.

13.10.2005Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 13.10.2005p. 
На головну сторінку