Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №289 від 26.04.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Господарю на замітку

Захист від комах та шкідників

Як захистити житло від мух і комарів

Головне правило боротьби з мухами - чистота. Влітку варто прикріплювати до вікон металеві сітки або завішувати вікна марлею. Для боротьби з комахами можна застосовувати аптечні мухомори. На літо в кожну кімнату, особливо на дачі, можна поставити вазон, у який висаджена рицина. Мухи не люблять цього запаху. Під час миття вікон та підлоги додають у воду трохи гасу.

Чимало турбот створюють комарі. Сверблячку від їхнього укусу можна усунути за домомогою нашатирного спирту або розчину соди: 1/2 чайної ложки соди на склянку води. Щоб комарі не залетіли у кімнату, достатньо висипати на гарячу сковорідку трохи камфори. Перебуваючи на відкритому повітрі, де багато комарів, треба капнути на папір анісової олії і обтерти ним обличчя та руки.

Засіб проти укусів бджіл

Прекрасний засіб проти укусу бджіл - це звичайнісінька синька. Після того, як вийняли жало, місце укусу декілька разів протягом кількох годин змочують слабко розведеною синькою. Таким чином хворе місце рятують від набряку.

Засіб проти мишей і пацюків

Розтоплюють 2 частини жиру, додають 5-8 частин борошна і 3-4 частини вуглекислого барію. Всю масу місять і скочують у кульки, які потім кладуть у місця, де водяться миші та пацюки.

Китайський засіб проти хробаків

Для того, щоб у борошні не заводилися хробаки і довгоносики, у кожен мішок борошна або рису кладуть 2-3 голівки очищеного часнику.

26.04.2007



Рівне-Ракурс №10 від 26.04.2007p. 
На головну сторінку