Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1036 від 08.10.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Топ-5 продуктів, які небезпечніші за цукор

Топ-5 продуктів, які небезпечніші за цукор

На шляху до правильного і здорового харчування ми уважно стежимо за цукром, але рідко замислюємося про інші більш шкідливі компоненти. А вони, своєю чергою, шкодять сильніше і можуть призвести до більш серйозних порушень, ніж кілька зайвих кілограмів на вагах. Розповідаємо, які продукти не можна їсти за наявності правильного харчування, і краще зовсім від них відмовитися.

Трансжири

Картопля фрі, фаст-фуд і будь-яка смажена їжа містять трансжири. За умови частого вживання вони підвищують поганий холестерин у крові і знижують гарний, з часом виводячи з ладу усю роботу організму. До речі, на упаковці такий компонент може приховано позначатися як «частково гідрогенізована олія» і непомітно шкодити вашому здоров’ю. Споживання трансжирів підвищує ризик виникнення хвороб серця і діабету другого типу.

Енергетичні напої

Полюбляєте підбадьоритися солодким газованим енергетиком? Пам’ятайте, що у ньому міститься понад 30 г цукру, що у кілька разів перевищує денну норму. Але це ще не все – кофеїн, який і відповідає за бадьорість, за регулярного вживання призводить до тахікардії і проблем з нервовою системою.

Нітрити

Ними обробляють будь-яке консервоване м’ясо: від сосисок до шинки. Нітрити допомагають продуктам зберегти апетитний вигляд і довго не псуватися. Коли ви зберігаєте їх у холодильнику, небезпека є мінімальною, але за наявності теплої температури нітрити утворюють сполуки, які часто призводять до раку підшлункової залози, шлунку і товстої кишки.

Попкорн у мікрохвильовці

Якщо ви полюбляєте дивитися фільм з пакетованим попкорном з мікрохвильовки, позбавляйтеся від цієї звички. Пакети, у яких ми розігріваємо попкорн, містять хімічні елементи (вони не дають пакету вибухнути і згоріти), які під час нагрівання виділяють речовину, звану перфтороктановою кислотою: вона може викликати онкологію. І це дійсно гірше, ніж цукор і набагато страшніше.

Харчові барвники

Уважно читайте етикетку: компоненти, які зазначені як жовті барвники 5 і 6, можуть викликати алергію, знижувати концентрацію і здатність до навчання у дітей. Найчастіше вони наявні у злаках, пудингах і кондитерських виробах.

08.10.2021



Рівне-Ракурс №10 від 08.10.2021p. 
На головну сторінку