Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1037 від 13.10.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Пішли із дому через конфлікти із батьками

Пішли із дому через конфлікти із батьками

Місце перебування 12-річної жительки обласного центру та її ровесника із Рівненського району встановили ювенали. Протиправних дій відносно них вчинено не було. Втім, на батьків поліцейські склали адмінпротоколи.

Повідомлення, що восьмого жовтня близько 16 години мала повернутися додому 12-річна жителька Рівного, але за місцем проживання не з’явилася і телефон вимкнений – надійшло на спецлінію 102 дев’ятого жовтня близько 14 години.

У результаті проведених розшукових заходів працівникам ювенальної превенції Рівненського РУП вдалося встановити, де знаходиться дівчинка. Вони з’ясували, що через давні образи на матір, малолітня поїхала до біологічного батька в село Шкарів колишнього Гощанського району. Дитина самостійно дісталася до нього маршрутним таксі та зазначила, що проживати з мамою не хоче.

А вже 11 жовтня близько сьомої ранку до поліції надійшло повідомлення від 31-річної жительки Олександрії Рівненського району, що після сімейного конфлікту без верхнього одягу пішов із дому її 12-річний син, а її мобільний номер заблокував.

Обстеживши всю навколишню територію, поліцейські за декілька годин розшукали хлопця у парку. Підлітка доставили за місцем проживання. Правоохоронцям він пояснив, що через непорозуміння із мамою пішов із дому.

Із малолітніми та їхніми батьками працівники ювенальної превенції провели профілактичні бесіди. За фактом невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей на останніх складено адміністративні протоколи за частиною 1 статті 184 КУпАП.

Діти пообіцяли, що в подальшому повідомлятимуть дорослих про своє місце перебування, а конфліктні ситуації вирішуватимуть мирно.

Шановні батьки, контролюйте психологічну ситуацію в сім’ї, спілкуйтеся і цікавтеся проблемами своїх дітей, приділяйте їм увагу. У разі виникнення конфліктних ситуацій, звертайтеся до ювенальних поліцейських, які нададуть кваліфіковану допомогу.

13.10.2021



Рівне-Ракурс №10 від 13.10.2021p. 
На головну сторінку