Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1037 від 13.10.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Це холодне «щасливе дитинство»

Це холодне «щасливе дитинство»

Ранок понеділка в одній з рівненських дитячих поліклінік видався бурхливим. Десятки мамочок з діточками вже з восьмої години ранку вишикувались у чергу до кабінету, де маленьких містян оглядав лікар і визначав їх стан. Нічого не поробиш – холодно в квартирах, в дитячих садочках, школах.

В черзі батьки обмінювались думками щодо нашої влади та її відношення до людей. Давним-давно хтось придумав хитромудру формулу, що включати опалення потрібно, коли середньодобова температура буде не вище 8 градусів тепла. При цьому не враховується той факт, що в приміщеннях, особливо навчальних, дуже важко займатись у верхньому одязі. Звісно, наш народ до всяких «правил» завжди вмів пристосовуватись, і в більшості квартир та приміщень є електричні обігрівачі, які здатні піднімати температуру в приміщеннях до мінімального для виживання градусу. Але постійно зростаюча вартість електрики робить такий вид опалення «золотим», і, принаймні в навчальних закладах, його вже не використовують. Таким чином, саме на передодні опалювального сезону ми маємо майже порожні дитячі садочки і буквально набиті хворими дітьми лікарні та поліклініки.

Що робити? Або міняти правила, або ставити в закладах освіти та медицини автономне опалення і давати змогу включати його тоді, коли є потреба для утримання нормальної температури в приміщенні.

13.10.2021Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 13.10.2021p. 
На головну сторінку