Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1038 від 21.10.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Навіщо зберігати косметику в холодильнику і чи потрібно це робити?

Навіщо зберігати косметику в холодильнику і чи потрібно це робити?

Зберігання в холодильнику може тільки зіпсувати косметику – і про це важливо пам’ятати. Декоративна косметика, скажімо, і взагалі повинна зберігатися при кімнатній температурі. Так що якщо ви кладете кремові рум’яну або помаду в холодильник, ви робите це на свій страх і ризик. Тому що до випуску засобу в продаж ніхто не перевіряв, чи здатний він зберігати формулу при низьких температурах.

А ще, хоча це може здатися відмінною ідеєю, не потрібно зберігати в холодильнику парфуми. Професіонали зі світу парфумерії попереджають: так аромат може втратити частину свого запаху. І не дивуйтеся потім, що улюблений парфум «став пахнути якось не так».

Яку косметику можна зберігати в холодильнику

Дуже здорово зберігати в холодильнику лосьйони і креми для тіла влітку (в тому числі засоби від опіків і алое-гелі), тому що при такому підході вони завжди виходять «з охолоджувальним ефектом».

А цілий рік там можна (але, знову ж таки, не обов’язково) зберігати засоби для області навколо очей: гелі, креми, ролики і патчі так набувають додатковий «холодок» і швидше знімають ранкову набряклість. Ну, і інші б’юті-продукти, йдеться про сироватки, тоніки або тонери, які ви використовуєте вранці або в якості експрес-процедури від ранкового свавілля на обличчі.

Багато хто любить зберігати в холоді лак для нігтів. І в цьому теж є сенс, тому що при низьких температурах в’язкість лаку буде збільшуватися, запобігаючи його поділ на шари і продовжуючи термін придатності. Але тут є важливий момент: перед застосуванням лаку потрібно 30-60 хвилин постояти в кімнатній температурі, щоб на нігтях він працював як потрібно.

Нарешті, як ми і говорили на самому початку, в холодильник варто відправляти будь-які косметичні продукти, на упаковці яких дана така рекомендація. Найчастіше йдеться про рецептурні або не дуже дерматологічні креми та натуральну косметику, яка має невеликий термін придатності, але низькі температури допомагають їй зберігатися дещо довше.

21.10.2021



Рівне-Ракурс №10 від 21.10.2021p. 
На головну сторінку