Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №291 від 10.05.2007p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Грудень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Січень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


#Збираємося на природу

Який же відпочинок без шашлику?

Який же відпочинок без шашлику?

Є два способи досягнення успіху в шашликовій справі. Перший - довірити керування процесом (від закупівлі м’яса до синхронного перевертання шампурів) фахівцеві. Вам пофартило, якщо у вашій задушевній компанії є така людина - справжній гуру, що розуміється на приготуванні шашлику. Якщо ж нема, то саме час навчитися.

Почнемо з м’яса

Звичайно ж, м’ясо повинно бути не морожене. Класика жанру - сідло молодого баранця, свинина або телятина. Ідеальний напівфабрикат - парне, з жировими прошарками, без кісток і прожилків, м’ясо.

Що стосується баранини, півроку - це граничний термін для забою. Але на око це визначати складно, тому, якщо немає знайомого продавця, краще брати свинину.

Найніжнішим вважається м’ясо тієї частини туші, яке розташоване уздовж хребта на шиї (ошийок). Карбонад або окіст не підійдуть: шашлик вийде дуже сухим. Свинина повинна бути молода (до року) і бажано жіночої статі (ось так!). Якщо ж і тут з визначенням віку проблема, найкраще взяти хороший жирний шматок. Жир при запіканні дасть необхідний сік, і м’ясо просто-таки танутиме в роті. З яловичиною ситуація спірна: як її не готуй, все одно вийде жорсткіша, ніж баранина або свинина. Тому використання її для шашлику - справа смаку.

Єдине, про що хочеться зайвий раз нагадати: як правило, на таких заходах у всіх раптом прокидається вовчий апетит, тому кількість продуктів розрахуйте правильно. Дослідним шляхом встановлено, що для повного щастя дорослій людині потрібно не менше 600 г шашлику.

Запорука успіху - маринад

М’ясо для шашликів ріжеться по-різному — для кожного рецепта свій розмір. Але у жодному разі не ріжте його дрібно! Шматки повинні бути важкими, рівненькими, однаковими, як брати-близнюки.

Тепер беремося за маринування. Звісно, у кожного завзятого “шашличника” є свій фірмовий рецепт, але навіть початківець, знаючи основні принципи, здатний створити шедевр. Зовсім молоденьке м’ясо (поросяти, ягняти) не маринують. Хіба що натирають його прокрученою у м’ясорубці цибулею і чорним перцем за годину-півтори до приготування.

Загалом цибулі ніколи не шкодуйте - вона найкращий маринад! Зрілому м’ясу потрібне кисле середовище - кислота розм’якшує волокна і служить легким консервантом. Тільки, боронь Боже, не уподібнюйтеся варварам громадського харчування, котрі заливають м’ясо оцтом. Роблять вони це винятково для того, аби впарити дилетантам продукт не першої свіжості. Справжні ж майстри обирають біле сухе вино, лимонний сік, кефір, червоний винний оцет або гранатовий сік.

Ще один спосіб понівечити шашлик - посолити його. Під впливом солі м’ясо стає жорстким, оскільки починає випускати сік раніше, ніж треба. Не робіть цього! Посолити шашлик можна в тарілці.

Готово!

Досвідчений “шашличник” момент кладіння шашлику на мангал визначає, як правило, на око. Недосвідченим пропонуємо виконати наступне. Обережно наблизьте руку до мангала. На рівні шампурів повинно бути так спекотно, щоб рука не могла витримати там навіть долі секунди, але при цьому не зазнала опіку. Простіше кажучи, якщо рука відчуває себе в цій зоні комфортно, то жару треба додати. А якщо не може до неї наблизитися, значить, температура надмірно висока. Тепер кладемо шашлики на мангал. І - чекаємо.

Рецептів маринування шашлику - тисячі. Найпопулярніші:

Класичний:

біле сухе вино, мелений чорний перець, паприка, дуже багато городньої цибулі.

Дієтичний: мінеральна вода, зелена цибуля, кріп (шашлик виходить на диво ніжним).

Вишуканий: оливкова олія, мед, гірчиця, дрібно посічений часник.

Соковитий: кефір (сметана, йогурт і т. п.), півкільця городньої цибулі, кріп, петрушка, селера (шашлик виходить дуже соковитий).

Пікантний: майонез, трохи гірчиці, мелений чорний перець, кільця городньої цибулі.

Дивний: міцно зварена кава, олія, кмин, соєвий соус, кориця, часник (незвично, але дуже смачно!).

Дуже пристойний: Цибуля городня кільцями, біле сухе вино, 1 лимон, 3 ківі, петрушка, кріп.

10.05.2007


Переглядів: 808

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 842 від 28.12.2017p.
¤ 
Де зустрічати Новий 2018 рік Собаки?

Де зустрічати Новий 2018 рік Собаки?

Вибір місця зустрічі залежить від багатьох факторів, у тому числі особистих уподобань, бажань і фінансових можливостей. Зустріти рік Жовтого Земляного Собаки можна вдома або за його межами, у рідному ...

¤ 
2018 рік –

2018 рік –

що чекають від нього в Китаї?

Якщо вірити китайцям, то 2018 рік буде достатньо стабільним у фінансовому і емоційному плані. У сім’ях очікується взаєморозуміння і мир. Відштовхуючись від пророкувань гороскопів, економіка в рік Соба...

¤ 
Як уникнути переїдання в новорічні свята: здорове харчування

Як уникнути переїдання в новорічні свята: здорове харчування

Довгоочікувані новорічні урочистості є тим часом, коли можна проводити в колі своїх близьких і друзів нескінченні застілля, і в більшості випадків перший тиждень місяця січень зосереджений саме навкол...

¤ 
За розбій та завдані смертельні травми - десять років за ґратами

За розбій та завдані смертельні травми - десять років за ґратами

Трагічний випадок трапився 27 червня 2016 року. 46-річний житель села Мостище Володимирецького району наніс тілесні ушкодження односельчанину, що призвели до смерті, та відібрав у нього шість тисяч гр...

¤ Нічна варта
Іван ЧЕРНОМОРЕЦЬ: «Ми робимо Рівне
світлішим, гарнішим і безпечнішим»

Іван ЧЕРНОМОРЕЦЬ: «Ми робимо Рівне світлішим, гарнішим і безпечнішим»

Завдяки впровадженню енергоощадної світлодіодної техніки інші джерела вуличного освітлення стануть історичними раритетами

Комфортно і безпечно ввечері та вночі стає там, де якісне зовнішнє освітлення. Освітлення вулиць Рівного є одним із важливих критеріїв безпеки руху. З настанням темряви пішоходу важче оцінити відстань...

¤ 
На оновлення сільської медицини Рівненщини спрямують 186 мільйонів гривень

На оновлення сільської медицини Рівненщини спрямують 186 мільйонів гривень

Якісні медичні послуги та мотивація лікарів – головне для сільської медицини первинного рівня. На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зуб...






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (22860)
2. Розклад руху автобусів [253] (20405)
3. Моє місто - найкраще [427] (17431)
4. Догляньте мене до смерті [278] (12205)
5. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (11993)
6. Скрегіт зубами посеред ночі [312] (11728)
7. Коли розпочинати садити городину [599] (11335)
8. Не я б’ю, верба б’є За тиждень - Великдень! [235] (9619)
9. Душ для всіх [432] (8786)
10. Приваблюють і відлякують привиди Тараканівського форту [419] (8747)
11. Кульова блискавка: феномен, який не розгадано [462] (8422)
12. ПАТ “Волинь- Цемент”: [505] (8417)
13. За кордон можна вивезти не більше 50 тисяч доларів! - [205] (8379)
14. “Тартак” закликав не бути байдужими [205] (8366)
15. Тахінна халва зміцнює кістки та зуби [390] (8201)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Як швидко видалити іржу з металу - огляд ефективних засобів (307)
2. Де зустрічати Новий 2018 рік Собаки? (258)
3. На Рівненщині запрацював перший в Україні Центр реабілітації наслідків нейротравм (255)
4. 2018 рік – (250)
5. Микола Драганчук: «Наявні в бюджеті ресурси всі потреби області не задовольнять…» (240)
6. Як уникнути переїдання в новорічні свята: здорове харчування (239)
7. Розпочали досудове розслідування за фактом пошкодження автомобіля (238)
8. Іван ЧЕРНОМОРЕЦЬ: «Ми робимо Рівне світлішим, гарнішим і безпечнішим» (236)
9. За розбій та завдані смертельні травми - десять років за ґратами (233)
10. Затримати крадія у Рівному допомогла небайдужість громадян (231)
11. Ореден Святого Пантлеймона – відзнака для найкращих медиків (231)
12. Рік собаки 2018: як зустрічати? Правильна зустріч Нового року (230)
13. У Білій Криниці внаслідок ДТП загинула жінка (229)
14. «Робимо як олімпійці!» (228)
15. Наркотики та зброю вилучили працівники поліції на Рівненщині (227)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс