Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №291 від 10.05.2007p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Вересень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Жовтень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


¤ Збираємося на природу

Який же відпочинок без шашлику?

Який же відпочинок без шашлику?

Є два способи досягнення успіху в шашликовій справі. Перший - довірити керування процесом (від закупівлі м’яса до синхронного перевертання шампурів) фахівцеві. Вам пофартило, якщо у вашій задушевній компанії є така людина - справжній гуру, що розуміється на приготуванні шашлику. Якщо ж нема, то саме час навчитися.

Почнемо з м’яса

Звичайно ж, м’ясо повинно бути не морожене. Класика жанру - сідло молодого баранця, свинина або телятина. Ідеальний напівфабрикат - парне, з жировими прошарками, без кісток і прожилків, м’ясо.

Що стосується баранини, півроку - це граничний термін для забою. Але на око це визначати складно, тому, якщо немає знайомого продавця, краще брати свинину.

Найніжнішим вважається м’ясо тієї частини туші, яке розташоване уздовж хребта на шиї (ошийок). Карбонад або окіст не підійдуть: шашлик вийде дуже сухим. Свинина повинна бути молода (до року) і бажано жіночої статі (ось так!). Якщо ж і тут з визначенням віку проблема, найкраще взяти хороший жирний шматок. Жир при запіканні дасть необхідний сік, і м’ясо просто-таки танутиме в роті. З яловичиною ситуація спірна: як її не готуй, все одно вийде жорсткіша, ніж баранина або свинина. Тому використання її для шашлику - справа смаку.

Єдине, про що хочеться зайвий раз нагадати: як правило, на таких заходах у всіх раптом прокидається вовчий апетит, тому кількість продуктів розрахуйте правильно. Дослідним шляхом встановлено, що для повного щастя дорослій людині потрібно не менше 600 г шашлику.

Запорука успіху - маринад

М’ясо для шашликів ріжеться по-різному — для кожного рецепта свій розмір. Але у жодному разі не ріжте його дрібно! Шматки повинні бути важкими, рівненькими, однаковими, як брати-близнюки.

Тепер беремося за маринування. Звісно, у кожного завзятого “шашличника” є свій фірмовий рецепт, але навіть початківець, знаючи основні принципи, здатний створити шедевр. Зовсім молоденьке м’ясо (поросяти, ягняти) не маринують. Хіба що натирають його прокрученою у м’ясорубці цибулею і чорним перцем за годину-півтори до приготування.

Загалом цибулі ніколи не шкодуйте - вона найкращий маринад! Зрілому м’ясу потрібне кисле середовище - кислота розм’якшує волокна і служить легким консервантом. Тільки, боронь Боже, не уподібнюйтеся варварам громадського харчування, котрі заливають м’ясо оцтом. Роблять вони це винятково для того, аби впарити дилетантам продукт не першої свіжості. Справжні ж майстри обирають біле сухе вино, лимонний сік, кефір, червоний винний оцет або гранатовий сік.

Ще один спосіб понівечити шашлик - посолити його. Під впливом солі м’ясо стає жорстким, оскільки починає випускати сік раніше, ніж треба. Не робіть цього! Посолити шашлик можна в тарілці.

Готово!

Досвідчений “шашличник” момент кладіння шашлику на мангал визначає, як правило, на око. Недосвідченим пропонуємо виконати наступне. Обережно наблизьте руку до мангала. На рівні шампурів повинно бути так спекотно, щоб рука не могла витримати там навіть долі секунди, але при цьому не зазнала опіку. Простіше кажучи, якщо рука відчуває себе в цій зоні комфортно, то жару треба додати. А якщо не може до неї наблизитися, значить, температура надмірно висока. Тепер кладемо шашлики на мангал. І - чекаємо.

Рецептів маринування шашлику - тисячі. Найпопулярніші:

Класичний:

біле сухе вино, мелений чорний перець, паприка, дуже багато городньої цибулі.

Дієтичний: мінеральна вода, зелена цибуля, кріп (шашлик виходить на диво ніжним).

Вишуканий: оливкова олія, мед, гірчиця, дрібно посічений часник.

Соковитий: кефір (сметана, йогурт і т. п.), півкільця городньої цибулі, кріп, петрушка, селера (шашлик виходить дуже соковитий).

Пікантний: майонез, трохи гірчиці, мелений чорний перець, кільця городньої цибулі.

Дивний: міцно зварена кава, олія, кмин, соєвий соус, кориця, часник (незвично, але дуже смачно!).

Дуже пристойний: Цибуля городня кільцями, біле сухе вино, 1 лимон, 3 ківі, петрушка, кріп.

10.05.2007


Переглядів: 740

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 832 від 19.10.2017p.
¤ 
«Верес» та «Маріуполь» знову грають унічию

«Верес» та «Маріуполь» знову грають унічию

Свій третій поспіль особистий поєдинок «Верес» та «Маріуполь» звели унічию. Рівняни вели у рахунку, втім маріупольці, навіть граючи у меншості, знайшли у собі сили відігратися....

¤ 
Волянюк та Ланко - в еліт-раунді кубка УЄФА!

Волянюк та Ланко - в еліт-раунді кубка УЄФА!

Екс-гравці «Кардиналу-Рівне» Михайло Волянюк та Євген Ланко у складі херсонського «Продексіма» пробилися до елітного раунду розіграшу Кубка УЄФА. У заключному поєдинку квартету 3 основного раунду «Про...

¤ Будьте в курсі
Що рівнянам потрібно знати про медичну реформу

Що рівнянам потрібно знати про медичну реформу

Верховна Рада поточного тижня розглядатиме урядовий законопроект щодо медичної реформи. Його ухвалення призведе до системних змін в охороні здоров’я та забезпечить надання кожному громадянину країни я...

¤ 
Мер Дубна прокоментував мільйонний бюджет пишного відкриття пам’ятника

Мер Дубна прокоментував мільйонний бюджет пишного відкриття пам’ятника

Хто заплатив за помпезне свято у Дубні, дорогих зірок та величезну сцену....

¤ 
Сергій Пелешок про розвиток трекових гонок в Україні

Сергій Пелешок про розвиток трекових гонок в Україні

15 жовтня 2017 року на стадіоні технічних видів спорту «Мототрек» у Рівному відбувся 5-й етап Чемпіонату України «Автоспідвей-2017» з трекових гонок особистого заліку. Організатором гонок є голова пр...

¤ 
Басейн, якому немає аналогів, будуватимуть у Сарнах

Басейн, якому немає аналогів, будуватимуть у Сарнах

У Сарнах, що на Рівненщині, з’явиться надсучасний басейн, якому немає аналогів на лише в нашій області, а й далеко за її межами. У соцмережах майбутню будівлю вже охрестили «найкрутішою» на Поліссі, п...






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (21269)
2. Розклад руху автобусів [253] (19388)
3. Моє місто - найкраще [427] (15658)
4. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (10949)
5. Скрегіт зубами посеред ночі [312] (10724)
6. Догляньте мене до смерті [278] (10680)
7. Коли розпочинати садити городину [599] (10323)
8. Не я б’ю, верба б’є За тиждень - Великдень! [235] (8932)
9. Душ для всіх [432] (8062)
10. Приваблюють і відлякують привиди Тараканівського форту [419] (7990)
11. Кульова блискавка: феномен, який не розгадано [462] (7692)
12. ПАТ “Волинь- Цемент”: [505] (7538)
13. За кордон можна вивезти не більше 50 тисяч доларів! - [205] (7495)
14. Тахінна халва зміцнює кістки та зуби [390] (7487)
15. “Тартак” закликав не бути байдужими [205] (7478)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Ніколи не кажи «ніколи» (87)
2. У Рівному поліцейські охорони продовжують затримувати любителів «дармівщини» (84)
3. Вино з петрушки корисне сердечникам (79)
4. Повернув перше кохання (78)
5. За що відповідає директор, а за що — бухгалтер (77)
6. Болить голова - мерзнуть ноги (75)
7. Смакотерапія - оздоровлення смаком (71)
8. Амріта – цілющий напій богів (70)
9. Як роблять дизайнерські меблі (62)
10. Геннадій Зубко назвав лідерів з децентралізації (61)
11. Монумент борцям за волю України в Дубно освятив Святійший Патріарх Філарет (59)
12. Унаслідок трьох ДТП у Рівному постраждало четверо осіб, серед яких трирічна дитина (59)
13. Басейн, якому немає аналогів, будуватимуть у Сарнах (58)
14. Волянюк та Ланко - в еліт-раунді кубка УЄФА! (57)
15. Не поспішайте викидати шкірку від банана (57)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс