Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1038 від 21.10.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Через ці кілька симптомів варто звернути увагу на власне здоров’я

Через ці кілька симптомів варто звернути увагу на власне здоров’я

Постійна спрага

Спрага, яку неможливо втамувати і яка супроводжується частим сечовипусканням, погіршенням зору, «мурашками» по тілу, втратою ваги – «дзвіночки» цукрового діабету. Для уточнення діагнозу необхідно провести лабораторні аналізи, тому консультація лікаря є обов’язковою.

Хронічна втома, занепад сил

Якщо робота не пов’язана з важкою фізичною або розумовою працею, постійна втома – тривожна ознака. Початок депресивного стану, проблеми з гормонами, порушення обміну речовин, серцево-судинні захворювання – на ці проблеми вказує організм, поки ми відмахуємося від свого стану.

Сухість у роті

Сухість у роті вранці – ознака того, що під час сну ви дихали ротом. Причин для цього може бути декілька: від викривлення носової перегородки до поліпів у носі або гаймориту. Усе це лікується, якщо не затягувати зі зверненням до лікаря.

Втрата волосся

Найчастіше причиною випадання волосся є гіпотиреоз – синдром, обумовлений реакцією організму на довгостроковий дефіцит гормонів щитоподібної залози. Ще одна можлива причина несподіваного порідіння волосся, яка є характерною лише для жінок – полікістоз яєчників. Через те, що є проблеми зі зниженням вироблення естрогенів, порушується баланс жіночих і чоловічих гормонів.

Головний біль

Турбує біль у потилиці і часто виникають чорні «мушки» перед очима? Однією з причин такого стану може бути гіпертонія. Сильний больовий удар, що локалізований з одного боку голови і посилюється за наявності яскравого освітлення і навіть під час легкого руху, – характерні ознаки мігрені. Якщо ж біль з’явився несподівано і супроводжується нудотою, судомами і втратою свідомості, найімовірніше, що це інсульт: у цьому випадку виклик швидкої допомоги є життєво необхідним!

Біль у животі

Гострий біль у районі шлунково-кишкового тракту, який поступово зсувається нижче і правіше, посилюється під час руху, сміху або кашлю, вказує на апендицит. Терміново викликайте швидку допомогу: без оперативного втручання обійтися не вдасться. Тупий біль у верхньому відділі живота, який з’являється через годину-півтори після їжі і віддає у ліве підребер’я, а через кілька годин зменшується, може говорити про виразку шлунку.

Підвищення температури

Якщо протягом тижня термометр показує 37-38 градусів, але у вас немає ніяких ознак вірусної інфекції, потрібно звернутися по допомогу. Варіантів може бути багато: від інфекцій сечостатевої системи, аутоімунних і ендокринних захворювань до пухлин внутрішніх органів та захворювань крові. Ще одна небезпечна хвороба, про яку говорить підвищення температури, – туберкульоз.

Часте сечовипускання

Загальна кількість відвідувань туалету перевищує шість разів на день, переслідують слабкість і підвищення температури, а кожен похід до туалету супроводжується болем? Дуже схоже на цистит. Супутній біль у спині – сигнал про те, що у вас пієлонефрит. Якнайшвидше відвідайте лікаря, щоб розвіяти побоювання.

Кровоточивість ясен

Ясна починають кровоточити навіть після слабкого натискання, а чищення зубів стає тортурами? Пародонтит, гінгівіт, пародонтоз, а можливо й гастрит – ось неповний перелік захворювань, які супроводжує цей симптом.

Не слід чекати, поки захворювання перейде у хронічну форму: зверніться до лікаря, пройдіть обстеження і якомога швидше починайте лікування.

21.10.2021



Рівне-Ракурс №10 від 21.10.2021p. 
На головну сторінку