Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №291 від 10.05.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Контакти

Рідне місто не потоне в лайні

Рідне місто не потоне в лайні

Проведено офіційні переговори з потенційним інвестором щодо реконструкції каналізаційних очисних споруд Рівного

Рівненська делегація на чолі з головою обласної ради Олександром ДАНИЛЬЧУКОМ побувала в Чехії, де ознайомилася з діяльністю фірми “Penta”. До складу делегації увійшов директор РОВКП ВКГ “Рівнеоблводоканал” Володимир ХОМКО. Вивчення роботи виробничих об’єктів й аналіз реальних можливостей чеських інвесторів залишили позитивне враження.

Як зазначив Олександр Данильчук, пропозиції чеської фірми досить привабливі. Керівництво “Penta” готове провести реконструкцію очисних споруд у м.Рівне на концесійній основі за власні кошти. Чи буде з-поміж трьох інвесторів прийнята саме ця пропозиція, вирішить обласна рада.

На даний час “Рівнеоблводоканал” експлуатує каналізаційні очисні споруди, збудовані ще в 60-ті роки минулого століття. На жаль, вони малопотужні (очищують лише 25 відсотків усіх стоків Рівного) і повністю амортизовані. 75 відсотків стоків доводиться перекачувати на КОС ВАТ “Рівнеазот”. Це призводить до значного подорожчання послуги з водовідведення, адже колектори загальною довжиною 34 кілометри є аварійними і вимагають великих витрат на їх утримання. Окрім того, постійно збільшується вартість очистки стоків на КОС ВАТ “Рівнеазот”.

У минулому році через критичну ситуацію, що склалася з очищенням стоків у Рівному, директор РОВКП ВКГ “Рівнеоблводоканал” Володимир Хомко звернувся до обласної ради. Враховуючи аварійний стан каналізаційних очисних споруд м.Рівне, колекторів з транспортування стічних вод на очисні споруди ВАТ “Рівнеазот”, постійне зростання вартості очищення стоків та з метою покращення екологічної ситуації депутати обласної ради 15 грудня 2006 року прийняли рішення про надання згоди на підписання меморандуму про реконструкцію каналізаційних очисних споруд.

Голові обласної ради Олександру Данильчуку доручено підписати меморандум з потенційними інвесторами та винести на розгляд обласної ради відповідні пропозиції.

10.05.2007Світлана СТЕЛЬМАЩУК, прес-секретар обласної ради



Рівне-Ракурс №10 від 10.05.2007p. 
На головну сторінку