Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1046 від 16.12.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Крупи, які не потрібно мити перед варінням, а можна відразу сипати в каструлю

Господині сперечаються, чи потрібно мити крупу перед її приготуванням, проте в реальності все залежить від виду крупи, а не способу приготування.

Попри те, що сучасні технології дозволяють забезпечити дотримання гігієнічних норм при фасуванні продукції, тверді зерна треба мити.

Багато кулінарів досі не довіряють виробникам і не тільки миють крупу, але і попередньо перебирають її з метою видалення сміття.

Дрібні камінчики, лушпиння або зіпсовані зерна зустрічаються в пачці з крупою і до цього дня.

Які крупи мити

Навіть не варто замислюватися в тому разі, якщо ви готуєте рис, гречку, пшоно і перловку, а також горох, сочевицю, нут та ін. Більше того, рис, перловку і пшоно потрібно промивати до тих пір, поки вода з каламутної не перетвориться в прозору.

Навіщо це треба

Пшоно, рис, горох така процедура позбавляє від борошнистості, після промивання вони не злипнуться, а на поверхні не з’явиться піна. До речі, горох і квасолю, рис і перловку не забудьте попередньо замочити перед приготуванням.

Температура води

Рис і пшоно краще мити в холодній воді, а гречку, перловку і пшеничну крупу в теплій, що допомагає позбутися від легкої гіркоти.

Мити не слід

Позбавлена всякого сенсу така процедура, якщо йдеться про манку і вівсяні або геркулесові пластівці. Більше того, це не передбачено технологічно: продукт моментально почне вбирати вологу і стає непридатним.

Булгур теж не потрібно мити, тому що крупа вже пройшла попередню обробку і для її приготування достатньо лише порції окропу.

Кус-кус (пшеничний продукт з крупинками до 1 мм) теж не слід мити і замочувати. Досить просто перебрати і видалити домішки.

Також не передбачене промивання для кукурудзяної та ячної крупи. Вони просто очищаються від сміття за допомогою сита або вручну.

16.12.2021



Рівне-Ракурс №10 від 16.12.2021p. 
На головну сторінку