Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №209 від 13.10.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Консультпункт

Перенервував через томатний сік

“Добрий день, шановна редакціє “Рівне-Ракурс”!

28 вересня в одному з рівненських супермаркетів я купив пакет томатного соку (це на мою думку). Розрахувавшись на касі та вийшовши з приміщення, побачив, що замість томатного соку був яблучний.

Повернувшись у магазин, попрохав охоронця обміняти яблучний сік на томатний. Проте той відмовив, сказавши, що товар обміну не підлягає. Тоді я звернувся до продавця, щоб вона пояснила ситуацію директору магазину.

Через декілька хвилин замість директора повернулася продавець і сказала, що товар обміну не підлягає. Мені нічого не залишалося, як піти геть. Але на душі залишилася образа.

А покупцям скажу: якщо вони помилились у виборі товару і захочуть його обміняти, їм це не вдасться.

Володимир Сергєєв, м. Рівне”

За роз’ясненнями кореспондент “РР” звернувся до провідного спеціаліста управління у справах захисту прав споживачів Ірини Удовиченко. Пані повідомила, що існує перелік товарів, що абсолютно не підлягають поверненню та обміну. Пакет соку (томатного чи яблучного) належить до товарів продуктової групи. До неї також входять жувальна гумка, шоколад, бульйонні кубики, цигарки тощо.

Відтак, зрозумілою є відмова продавця обміняти томатний сік на яблучний, адже які гарантії, що туди хтось навмисне не вприснув шприцем сторонньої речовини.

Якщо ж споживач сумнівається в якості продукту харчування, всі питання необхідно вирішувати безпосередньо біля прилавка.

13.10.2005Олександр ДЖИГИРЕЙ



Рівне-Ракурс №10 від 13.10.2005p. 
На головну сторінку