Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №292 від 17.05.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Акція

Рівненщина такого ще на бачила

В нашій області триває форум лауреатів Шевченківської премії

Близько ста видатних українців-лауреатів цієї найпрестижнішої премії завітали до Рівного, аби взяти участь у створенні Академії лауреатів Шевченківської премії.

Під час асамблеї всі гості демонструють власні таланти та роботи, завдяки яким вони й стали визначними постатями в історії України. Окрім цього, лауреати діляться своїми думками щодо реалізації тих чи інших проектів на теренах Рівненщини. Так, директор Львівської картинної галереї, Герой України Борис Возницький планує створити в Дубенському замку експозицію історичних картин та інших предметів. За його словами, Дубенський замок входить до переліку об’єктів, що не підлягають приватизації, натомість обласна влада заявляла про наміри зробити в одному з приміщень комплексу готель. Це є неприпустимим з морально-етичної точки зору.

А видатний кінорежисер XX століття Ролан Сергієнко (учень Олександра Довженка) розповів про своє життя і плани на майбутнє студентам “МЕГУ”.

- Я хочу ще зняти три фільми. Один - про кохання російського письменника. Сподіваюся, що цей фільм буде взірцем стосунків для багатьох. А ще - фільм-сповідь перед мамою, - зауважив кінорежисер.

Загалом, у творчому доробку пана Ролана 34 фільми.

17.05.2007Володимир ПОПИК

P.S. Про заходи форуму, що відбудуться 17 травня, читайте на 15-й сторінці



Рівне-Ракурс №10 від 17.05.2007p. 
На головну сторінку