Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №292 від 17.05.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На всі руки майстер

Тепле дерево липа

Персональна виставка Миколи Бондарчука відкрилася у галереї “Зуза”

Майбутній майстер сучасного декоративно-прикладного мистецтва народився на Дубенщині у селі Стовпець. Любов до дерева і вправність у роботі перейняв у свого діда - сільського теслі. Закінчив Луцький державний педагогічний інститут імені Лесі Українки. Викладав різьблення по дереву у Дубенському ПТУ № 27. Створив понад 100 авторських робіт у різних видах різьби по дереву, якими гідно представляв нашу область на всесоюзних фестивалях народної творчості. Його дерев’яні статуетки і художньо оформлені предмети ужиткового призначення - сільнички, свічники, попільнички, кухонне начиння, крісла і різьблені рами для дзеркал - експонувалися на ВДНГ у Києві та Москві.

Сьогодні роботи скульптора приїхали до Рівного. Серед них глядачі побачать патетичний проект пам’ятника героям Гурб, ліричний жіночий портрет, вирізьблену з цілого шматка дерева Русалоньку, казкових персонажів Домовика та Відьму. Особливу увагу на виставці привертають “саркастичні мініатюри” - “Семеро з ложкою”, “Пострадянський начальник”, “Канцелярська жаба”, попільнички “На варті” і “Дайїшник”. Це - яскрава сатира на негативні явища громадянського і суспільного життя у нашій державі.

Автор не лише критикує, а й дошукується причин тих суспільних негараздів, що зумовлюють труднощі нашого життя. Підтвердження цього відвідувачі знайдуть і у книзі Миколи Бондарчука “Начизм”, яку майстер презентував на відкритті виставки.

17.05.2007Валентина ЗАХАРОВА



Рівне-Ракурс №10 від 17.05.2007p. 
На головну сторінку