Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1050 від 13.01.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як перевірити плитку шоколаду на натуральність в домашніх умовах

Ковбаса без м’яса, а шоколадна плитка без какао – це не міф, а наша реальність.

Тому варто згадати 8 способів, які допоможуть визначити якість шоколаду в домашніх умовах.

Увага на упаковку

Протестувати шоколадну плитку в магазині не вийде. Це вдома можна буде визначити якість, проводячи тести.

Єдине, що можна робити в магазині – це звертати увагу на склад.

Натуральний шоколад містить в собі мінімум наступних інгредієнтів:

какао-олія;

цукор;

терті какао-боби.

Звичайно, якщо йдеться про молочний шоколад, то можна зустріти сухе молоко. В складі не повинно бути пальмової олії або рослинних жирів.

Також ключове значення має термін зберігання. Натуральний шоколад не може зберігатися довше одного року, а замінники можуть зберігатися більше одного року.

8 способів перевірити плитку на натуральність

1) Спочатку потрібно відкрити упаковку і ретельно оглянути поверхню. Шоколад повинен бути глянцевим і відкидати відблиски.

2) Відламуючи шматочок, важливо звернути увагу на звук. Гучний і дзвінкий – це ознака натурального шоколаду. Якщо він розламується тихо, в складі безліч олій і консервантів.

3) Матовий колір шару. Всередині шоколадка не може бути ідеальною. Часто колір матовий і він відрізняється від глянцевого боку.

4) Стиснути в долонях. Важливо зрозуміти ключовий факт: температура плавлення какао-масла нижча за температуру тіла. Тому, якщо шоколад почав танути в руці через 5 секунд – це привід насторожитися.

5) Згинання. Натуральний шоколад не згинається. Намагаючись це зробити, він просто буде ламатися. А продукти з рослинного жиру за своїми властивостями нагадують звичайний пластилін. Якщо є бажання з такої шоколадки можна навіть зліпити фігурку.

6) Занурення в молоко. Якщо натуральний шоколад опустити в молоко, він обов’язково потоне. А якщо в його складі безліч сухих речовин і рослинних олій, продукт буде триматися на поверхні.

7) Заморожування. Можна відламати невеликий шматок шоколадки і помістити її в холодильник. Якщо вона якісна, то через 3 години на її поверхні з’являться білі плями. А підроблений шоколад може зовсім не змінити своїх властивостей.

8) Смакові якості. Натуральний шоколад не прилипає до зубів і тане в роті. А якщо відкусити продукт з високим вмістом рослинної олії, він буде довго зберігати свою форму.

Звичайно, не всі перераховані методи дозволяють дати об’єктивну оцінку. Виробники шоколаду постійно модернізують технології, щоб наблизитися до натурального смаку і властивостей.

13.01.2022



Рівне-Ракурс №10 від 13.01.2022p. 
На головну сторінку