Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1050 від 13.01.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Навіщо кидати часточку лимона у воду, в якій відварюються овочі для салату

Зима – це справжній «сезон салатів», бо багато господинь змагаються в умінні подати ідеальний олів’є або здивувати гостей оригінальним оселедцем під шубою. У страв холодної пори року є відмінна риса: багато рецептів включають в себе відварені овочі.

На перший погляд здається, що труднощів у цьому питанні виникнути не повинно. Адже продукти потрібно просто відправити у воду і варити до готовності. Але це помилка.

Часом овочі розварюються, втрачають форму, яскравий колір і вираженість смакових якостей.

У кулінарів є особлива хитрість, яка допоможе відварити овочі ідеально, не вдаючись до допомоги оцту.

Під час варіння в воду варто додати всього 1-2 часточки лимона або ж столову ложку лимонного соку. Даний секрет позитивно відбивається на стані овочів. Після їх сміливо можна додавати в салат без ризику, що вони перетворяться в безформну масу.

Також варто пам’ятати, що різні види овочів варто відварювати в окремих ємностях.

13.01.2022



Рівне-Ракурс №10 від 13.01.2022p. 
На головну сторінку