Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №292 від 17.05.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Больова точка

Неврологічний біль дошкульніший від зубного

У нас є ті ж ліки, що й у німців

Четверо лікарів-неврологів з Рівненщині побували на заняттях Міжнародної школи неврологів з проблем неврологічного болю.

Кілька днів в Одесі поважні професори неврологічного профілю з Німеччини, Італії, Угорщини, Словенії, Ізраїлю та Бельгії, а серед них один і з України - Віталій Цимбалюк, вчили українських лікарів нових методик надання допомоги хворим, яких, до прикладу, турбують неврити трійчатого нерва, або яким ставлять за діагноз тунельний неврологічний синдром (коли затискають, здавлюються периферійні нерви верхніх та нижніх кінцівок).

Крім того, за словами учасниці школи, завідувачки відділення загальної неврології Рівненської центральної міської лікарні Наталії ЦИПЛІНСЬКОЇ, чимало уваги приділялося проблемам запаморочення, спинальним травмам та епілепсії. Усе це доповнювалося відеофільмами, які розповідали про масштабні дослідження іноземних учених, результати яких згодом використовуються для різноманітних схем та методів лікування неврологічних патологій.

Приміром, італійці, перш ніж призначити новий препарат, тестують його не на одній тисячі осіб, дають оцінку впливу,а тоді впроваджують у загальну практику. Шкода, що наші реалії не можна поєднати з подібними науковими дослідженнями. Тішить те, що практично всі препарати, які допомагають долати неврологічний біль, є і в наших аптеках. Треба лишень, щоб їх призначав кваліфікований лікар.

“Участь у таких школах-семінарах, знайомство з передовою медичною думкою та особисті контакти - один з найкращих стимулів для досягнення високих результатів у щоденній роботі лікаря,” - підсумувала Наталія Циплінська.

17.05.2007Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 17.05.2007p. 
На головну сторінку