Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №292 від 17.05.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#У пошуках безпеки

Сідати у потяг чи краще пішки піти?..

Сідати у потяг чи краще пішки піти?..

Після сходження з колії “Столичного експреса” через три тижні мало не трапилася біда на Львівській залізниці із потягом сполученням Львів-Мукачево, в якому знаходилося півтисячі пасажирів: на щастя, працівники залізниці вчасно помітили несправність стрілкового переводу. А чи безпечно пересуватися нині залізничним транспортом на території Рівненщини?..

Начальник Рівненської дистанції колії Сергій ДОЩУК у телефонній розмові повідомив журналісту “РР”, що стан колії в області задовільний. “Працюватимемо в нормальному режимі й надалі, якщо сторонні люди не заважатимуть”, - зазначив пан Сергій. Однак чи справді мало місце у сходженні з рейок потяга “навмисне втручання сторонніх осіб”?..

Адже, за однією із версій фахівців, термін експлуатації більшості об’єктів нерухомості та одиниць техніки давно минув... “І це стосується не лише залізниці, але й транспортних підприємств та Збройних сил країни”, - пише “Високий Замок”:

“Країні дійсно загрожує справжній Армагеддон. Про це ще на початку століття вчені попередили керівництво СБУ, а воно, у свою чергу, - Президента. У 2005 році застаріла техніка була повністю амортизована. Саме через це 48 відсотків катастроф у країні останнім часом виникали не через людський фактор, а з технічних причин. У нашій країні експлуатуються, нагадують спеціалісти, 28 тисяч залізничних і автомобільних мостів. 14 відсотків із них перебувають у незадовільному стані, 46 відсотків автомобільних мостів не відповідають правилам експлуатації...”, зазначає видання.

17.05.2007Руслана ГОРУК



Рівне-Ракурс №10 від 17.05.2007p. 
На головну сторінку