Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №293 від 24.05.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Формула успіху

Валерій Потопа: “Частка ринку - фортеця, яку треба брати штурмом”

Валерій Потопа: “Частка ринку - фортеця, яку треба брати штурмом”

ВАТ “Рембуд”: висока якість, нові технології, сучасні матеріали, доступні ціни

ВАТ “Рембуд” було створено 16 вересня 1996 року на базi Орендного пiдприємства Рівненської виробничої ремонтно-будівельної фiрми “Рембуд”. До його складу входять бетонний та розчинний заводи, цех з випуску залiзобетонних виробiв i конструкцiй, цех з виготовлення металоконструкцій, столярний, розпиловочний і транспортний цехи. Вже третій рік підприємство очолює Валерій Омелянович ПОТОПА - уродженець Костополя, закінчив рівненський “водник”, тривалий час працював в Управлінні будівництва Хмельницької АЕС, яке нині є головним акціонером ВАТ “Рембуд”.

- Валерію Омеляновичу, що найбільш складне у Вашому бізнесі?

- Найскладніше - коли розумієш всю його складність. Адже частка ринку, котру прагне завоювати будь-яке підприємство, це - фортеця, яку треба брати штурмом. Надзвичайно складно чесно і прозоро працювати на ринку будівельних послуг, коли ці послуги за рахунок ПДВ і податку на заробітну плату на 60 відсотків дорожчі, ніж пропозиції “шабашників”. Нас виручає те, що ми не обмежуємося Рівним і Нетішиним, а знаходимо замовників в інших регіонах України, готових працювати так само, як ми, - чесно і прозоро.

- Але, крім чесного і відповідального ставлення до справи, є ще не менш важливі чинники успіху?

- Запорука збереження пiдприємств будiвельної галузі - якісне виконання будівельно-монтажних робіт за новими технологіями з використанням сучасних матерiалiв. ВАТ “Рембуд” має чудову матеріальну базу, яку постійно оновлює і підтримує в належному технічному стані. Завдяки цьому ми виготовляємо високоякісні залiзобетоннi вироби та конструкцiї, а не так давно почали робити на замовлення різні металоконструкцiї (кованi секцiї, решiтки тощо). Є постійний попит на продукцію столярного цеху: вiконнi i двернi блоки рiзних марок i сучасного дизайну. Крім того, надаємо послуги з сушiння i розпилювання деревини.

До речі, не за горами літо - пора відпусток і масового оздоровлення наших діток. Тож хочу нагадати, що ВАТ “Рембуд” має власну базу вiдпочинку “Рiвненчанка”, розташовану в селищі Затока Одеської області. База може розмiстити 80 чоловік за один заїзд. Вiдпочиваючих забезпечуємо триразовим харчуванням у власній їдальні.

- ВАТ “Рембуд” працює за стількома напрямками, що всі з першого разу й не запам’ятаєш. Цікаво, які з них пріоритетні?

- Звичайно, будівельно-монтажні роботи, що складають майже дві третини у структурі доходів підприємства, яке, як правило, виступає в ролі генпідрядника. Причому обсяг робіт, виконаних власними силами, в півтора разу більший від обсягу робіт, виконаних субпідрядниками за будівельними контрактами. Ми здійснили в обласному центрі добудову - першу і другу черги - житлового будинку по вул. Макарова, 56. Цей довгобуд чекав новоселів півтора десятка років - з 1992-го. А рембудівці довели його до ладу за 15 місяців (2005 рік - перший квартал 2006-го).

Назву ще низку престижних об’єктів у Рівному, до яких причетний колектив “Рембуду”: це і реконструкція школи-інтернату в селі Олександрія (замовник - управління капітального будівництва облдержадміністрації), монтаж металоконструкцій автосалону по вул. Київській (замовник - ТОВ “Континент”), капітальний ремонт ЗОШ № 17 в селі Тинне (замовник - управління освіти виконкому Рівненської міської ради), облаштування фасаду Рівненської філії АКБ “Укрсоцбанк” (замовник - ТОВ “Аналог”), реконструкція гуртожитку № 8 на вул. Студентській (замовник - ВАТ “УБ ХАЕС”) та інші

У поточному році в обласному центрі продовжимо реконструкцію торговельно-офісного приміщення на вул. Соборній, 94 (замовник - підприємство “Побутрадіотехніка”), будемо вести будівництво житлового будинку на вул. Корольова, 20, здійснимо реконструкцію складських приміщень на вул. Бахарєва, будуватимемо приміщення ДПІ в Острозі та духовно-просвітницький центр у Нетішині.

- Визначіть основні проблеми, які, на Ваш погляд, негативно впливають на діяльність ВАТ “Рембуд”.

- Найболючіша проблема - розрахунки з бюджетними організаціями. Так, усі захоплювалися виконаною нами реконструкцією школи-інтернату в Олександрії, навіть Віктор Ющенко взяв участь у її відкритті, але держава до цього часу не розрахувалася з “Рембудом”: управління капітального будівництва облдержадміністрації заборгувало нам аж 513 тисяч гривень. Не поспішає розрахуватися за благоустрій території на вулиці Коновальця управління житлово-комунального господарства: його борг товариству становить 59 тисяч гривень. Маємо також клопіт з передачею в комунальну власність гуртожитку і житлових будинків, які не увійшли до статутного фонду ВАТ “Рембуд”. Їх утримання завдає підприємству чималих збитків. Однак ні облрада, ні Рівнерада не приймають з цього приводу ніяких рішень.

24.05.2007Спілкувався Олександр ОЛЬХОВИК

Відкрите акціонерне товариство “Рембуд”: 33024, м. Рівне, вул. Соборна, 404-а; тел./факс: (03622) 5-22-68, тел. (03622) 5-21-82, 5-20-23



Рівне-Ракурс №10 від 24.05.2007p. 
На головну сторінку