Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №210 від 20.10.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Протистояння

Таксисти погрожують перегородити автомагістралі

Погроза власників приватних таксомоторів може перерости у всеукраїнський страйк, якщо керівники держави й надалі нехтуватимуть їхніми правами й інтересами. Про це йшла мова на зібранні таксистів обласного центру, котрі підтримали вимоги, висунуті до влади три тижні тому зборами автоперевізників у столиці. Прокоментувати ситуацію, котра може перерости в гучний скандал, редакція “РР” попросила голову профспілки таксистів Рівного Олега Поліщука.

— На порядку денному стояли два питання: про зміни до закону про автотранспорт, який невдовзі розглядатиметься в парламенті в другому читанні, та питання ціноутворення на роздрібному ринку світлих нафтопродуктів, — розповів пан Поліщук. — Зокрема, ми висловили невдоволення, що в нас і надалі законодавчі акти розглядаються без попереднього обговорення в громадських організаціях, які відстоюють інтереси певних верств населення. До того ж, на затвердження Верховною Радою виноситься низка положень, які, по суті, унеможливлюють подальшу діяльність приватних таксистів. Це стосується, наприклад, впровадження вікового обмеження, тобто забороняється використовувати для перевезення автомобілі, котрим виповнилося понад 10 років. Не обгрунтоване, на нашу думку, запропоноване сертифікування машин, яке обійдеться кожному власнику до 500 гривень, і т.д. Не менш злободенним є питання формування ціни на пальне. Нам, скажімо, цікаво (а на Заході знати це - законне право кожного громадянина), що спричинило таке стрімке подорожчання бензину.

Якщо влада залишить поза увагою назрілі проблеми, рівненські таксисти візьмуть участь у всеукраїнській акції, котрою передбачено блокування найважливіших автомагістралей країни.

20.10.2005Василь Бусько



Рівне-Ракурс №10 від 20.10.2005p. 
На головну сторінку