Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1062 від 07.04.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як приготувати натуральні харчові барвники?

Як приготувати натуральні харчові барвники?

Раніше господині робили їх самі, не підозрюючи, що саме такі барвники найкорисніші. Де взяти компоненти для харчових фарб? Так у найближчому овочевому відділі!

Як зробити барвник?

Потрібно відварити овочі відповідного кольору, розім’яти у пюре та протерти крізь дуже дрібне сито. Потім варити рідину у відкритій каструлі на сильному вогні. Якщо додати в отриману масу 2 ч. ложки цукру, то вона стане густішою і зручнішою для роботи з кондитерськими виробами. Такий барвник підійде і для десерту з різнокольоровими збитими вершками. Зверніть увагу, що для кольорових збитих вершків потрібно ввести барвник вже після спінювання.

Як приготувати кольорову присипку?

Для цього використовують кокос. Потрібно з’єднати в мисці 2 ст. ложки кокосової стружки з 1-2 ч. ложками барвника, дати вбратися, після чого яскрава присипка для тістечок або кексу готова.

Як приготувати кольорову глазур?

Змішати отриманий барвник із цукровою пудрою до пастоподібного стану і потім покрити торт або тістечка. Зберігати натуральні барвники (без цукру) можна лише 1-2 дні.

Концентрований барвник із цукром можна зберігати до 2-х тижнів у холодильнику. Його можна також заморозити у формах і використовувати за необхідності.

Кілька рецептів смачної фарби:

Жовто-червоний барвник виходить із морквяного пюре.

Зелений барвник виходить із пюре зі шпинату.

Барвник із шпинату має приємну кислинку у смаку і не втрачає кольору при нагріванні. Ним можна фарбувати не лише кондитерські вироби, а й желе, напої, олію для бутербродів.

Бузковий барвник – пюре з бузкової капусти.

Рожевий барвник можна зробити із бурякового пюре.

Коричневий барвник виготовляють із розчиненого порошку какао та розтопленого шоколаду.

Яскраво-жовту фарбу можна отримати, використовуючи шафран. Дрібку цієї пряності слід замочити на добу у малій кількості води. Фарба виходить яскрава, стійка. Широко застосовується в десертах та випічці.

Червона, бордова і малинова фарба різних відтінків виготовляється з ягідних соків (вишні, граната, малини, смородини, журавлини).

07.04.2022



Рівне-Ракурс №10 від 07.04.2022p. 
На головну сторінку