Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1066 від 05.05.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Чи може від кави випадати волосся

Чи може від кави випадати волосся

Чому від вживання кави випадає волосся і як цьому запобігти.

При постійному споживанні збільшеної кількості кави може випасти волосся. Це можна пояснити тим, що напій в збільшеній кількості здатний зруйнувати волосяні фолікули, формуючи спазми судин на шкірі голови. Це веде до того, що порушується функціонування сальних залоз.

Загроза облисіння є серйозним приводом для паніки. Однак кава може бути і корисною для волосся, особливо при зовнішньому використанні. Кавові маски і кондиціонери здатні прискорити ріст волосся, запобігти його випаданню, зробити більш блискучим.

Кава відмінно підходить для темного волосся. А ось блондинкам краще утримуватися від подібних масок, якщо вони хочуть, щоб їх волосся і далі мало світлий відтінок. Не варто зловживати масками на кавовій основі дівчатам, які штучно освітлили волосся. Адже вони можуть отримати зовсім непередбачуваний відтінок.

Втирання в шкіру голови кавової гущі навіть без застосування додаткових компонентів надає зміцнюючий вплив. Тому втирати відходи кави в голову варто частіше, незважаючи на те, що їх дуже важко змивати з волосся. Підсумок вартий того, щоб на це направити час і сили.

Як запобігти випаданню волосся від кави

Спочатку варто встановити регулярність і кількість споживаної кави. Варто організувати загальну діагностику органів шлунково-кишкового тракту. Перевіряється порушення обміну речовин, що викликане великим споживанням кави.

У тому випадку, якщо виявиться, що людина дійсно багато п’є кави, знадобиться відкоригувати спосіб життя. Так, потрібно скоротити кількість кави в раціоні. Крім того, потрібно пити не дуже міцний напій.

Якщо ж людина стикається з сильним випаданням волосся, не можна у жодному разі лікуватися вдома. Причина випадіння волосся може ховатися в захворюваннях шлунку. Це можуть бути досить серйозні хвороби, коли без допомоги медичних фахівців ніяк не обійтися.

Не варто відкладати проблему на безвік. Всього пів року бездіяльності можуть привести до трагічних наслідків.

Чи шкідливий для волосся кофеїн

Сам по собі кофеїн не несе ніякої загрози для волосся. Але занадто підвищена його кількість несе велику шкоду для організму в цілому. Для дорослої людини відмінним варіантом буде до 400 мг кофеїну в день, тобто близько трьох чашок кави.

Можна його пити і більше. Деякі люди за день випивають до 7 чашок. Однак варто бути в курсі, які ризики існують для здоров’я, якщо занадто довго жити в такому ритмі.

Близько чотирьох чашок кави за один день здатні привести до частих головних болів, безсоння і нервозності. Якщо людина сильно втомилася протягом дня, краще постаратися виспатися. Щоб бути більш активними і відчувати себе бадьоро, варто спати від 7 до 8 годин на день. Тому якщо людина спить менше семи годин, не варто замінювати недолік сну кофеїном.

Кофеїн не призводить до витончення волосся. Однак він може ускладнити ситуацію. Все від того, що його велика кількість шкідлива для здоров’я і волосся. Тому варто уважно стежити за вмістом кофеїну в напоях, щоб бути в курсі його кількості.

05.05.2022



Рівне-Ракурс №10 від 05.05.2022p. 
На головну сторінку