Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1066 від 05.05.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Симптоми високого холестерину, які не можна ігнорувати

Симптоми високого холестерину, які не можна ігнорувати

Високий холестерин не має набору специфічних симптомів і може бути виявлений тільки за допомогою аналізу крові. Однак є деякі неявні ознаки, які варто враховувати для виявлення проблеми. Адже високий холестерин може привести до розвитку більш серйозних проблем зі здоров’ям, таких як атеросклероз, гіпертонія і ниркова недостатність. Через це дуже важливо звертати увагу на ознаки, які можуть допомогти виявити проблему на ранній стадії.

Набряк і оніміння кінцівок

Набряки і відчуття оніміння в кінцівках – один з початкових симптомів підвищеного холестерину. Ця реакція відбувається через те, що накопичені ліпіди заважають хорошій циркуляції крові. Вони роблять це за рахунок зменшення доставки кисню і поживних речовин до м’язів.

Галітоз може бути одним із симптомів високого холестерину

Неприємний запах з рота, відомий як галітоз, є одним з найпоширеніших симптомів високого холестерину. Оскільки ця речовина секретується в печінці, надлишок холестерину може створити серйозні проблеми з травленням. В результаті в роті може з’являється сухість і неприємний запах.

Здуття живота і розлад шлунка

Неконтрольований рівень поганого холестерину (ЛПНЩ), зазвичай, є сильним тригером для безперервних епізодів нетравлення шлунка і здуття живота. Надлишок ліпідів в крові і печінці впливає на обмін речовин і перешкоджає хорошому травленню, особливо при вживанні в їжу продуктів з високим вмістом жиру.

Запаморочення і головні болі

У міру накопичення холестерину в артеріях погіршується кровообіг і порушується оксигенація клітин. Це викликає запаморочення, втрату рівноваги і сильні головні болі.

Проблеми із зором

У пацієнтів з високим рівнем холестерину ЛПНЩ часто виникають м’які плоскі жовтуваті грудочки в очах, роздратування і нечіткість зору.

Закреп

Накопичення ліпідів в артеріях також впливає на травлення. Отже, знижується перистальтика кишечника і виникають епізоди закрепів.

Болі в грудях

Біль у грудях – це симптом, який дуже легко виявити. До того ж, це майже завжди привід для негайної консультації з лікарем. Хоча існує безліч захворювань, пов’язаних з болями в грудях, більшість випадків пов’язана з високим рівнем холестерину.

Хронічна втома і слабкість

Відчуття слабкості, втоми і бажання спати посеред дня зазвичай викликані неправильним харчуванням, надмірною фізичною активністю, хворобою або високим рівнем холестерину.

Шкірні захворювання

Кропив’янка та інші шкірні захворювання можуть виникати, коли організму важко регулювати рівень холестерину. Ці стани проявляються у вигляді червоних плям, запалення і неприємного свербіння, яке, зазвичай, важко терпіти.

05.05.2022



Рівне-Ракурс №10 від 05.05.2022p. 
На головну сторінку