Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1072 від 17.06.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Копійчаний спосіб, який ефективно відчистить килим в домашніх умовах

Килим – це невід’ємний атрибут практично будь-якого житла. І це логічно, так як він не тільки служить прикрасою інтер’єру, але і є відмінним тепло- і звукоізолятором.

Єдиний недолік цього популярного підлогового покриття в тому, що воно має властивість дуже швидко забруднюватися. Пилозбірник – простіше кажучи. У цьому матеріалі ми розповімо, як зробити суху чистку килима в домашніх умовах, яка видалить забруднення і запахи, а також продезінфікує тканий матеріал виробу. Даний спосіб відрізняється простотою при високій якості очищення.

Що необхідно для цього способу

Важливо! Цей спосіб очищення підходить для килимів з коротким (2-3 мм) і середнім (3-8 мм) ворсом.

Для сухого чищення килима потрібні всього лише два компоненти: дрібна сіль (Екстра) і харчова сода. В якості робочого інструменту необхідні пилосос і щітка.

Як зробити суху чистку

Спочатку потрібно змішати сіль і соду в рівних пропорціях. Для цього засипте в суху тару 500 грамів харчової соди і таку ж кількість солі, ретельно розмішайте. Далі розсипте цей порошок тонким шаром по килиму, рівномірно і глибоко втирайте його щіткою в тканину. Щоб суміш зробила необхідну дію, залиште її в килимі на 6-8 годин. Після закінчення цього часу ретельно пропилососьте килим. На цьому все! Дешево, якісно, ефективно і, головне, безпечно!

Як це працює

Сода має відбілюючу дію. До того ж за допомогою соди перуть і виводять плями різної складності – її формула здатна розщеплювати стійкі забруднення і жири. Вона без труднощів очистить ворс килима і видалить неприємні запахи.

Сіль в цьому складі виконує дві функції:

витягує достатню кількість вологи з повітря, щоб сода краще зреагувала і нейтралізувала бруд (ефект сухого прання);

дезінфікує матеріал – сіль, як «чорт ладану», бояться пилові кліщі, клопи, блохи, цвіль і бактерії (велика їх частина гине від контакту з сіллю).

Порошок з цих двох складових простий і ефективний! До того ж він дозволяє чистити килими, коли на вулиці для цього невідповідна погода.

17.06.2022



Рівне-Ракурс №10 від 17.06.2022p. 
На головну сторінку