Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №295 від 07.06.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Сучасна форма рабства

Коли нема роботи, є торгівля людьми

Коли нема роботи, є торгівля людьми

Що спонукає українців їхати за кордон? Причин безліч - починаючи від пошуків заробітку на хліб насущний, навчання у ВНЗ і закінчуючи шлюбом з іноземцем. Багато з таких шукачів кращої долі не повертаються додому, і часто не з власної волі. За статистикою, найбільшу групу тих, хто не повернувся в Україну, складають особи 12-18-річного віку. Узагалі ж за останні кілька років за кордоном загинуло близько 3000 наших співвітчизників. Можливо, вони стали жертвами торговців людьми.

Нещодавно в Рівненській обласній бібліотеці у відділі іноземної літератури члени “Європейського молодіжного парламенту - Україна” Марина ЯРОЩУК та Оксана ЧАЙКА (на фото) провели семінар “Міграція та інтеграція у Європі”. Семінар у нашому місті відбувся в рамках освітньої кампанії для української молоді, метою якої є підвищення суспільного та політичного рівня знань щодо проблеми торгівлі людьми, зменшення відтоку інтелектуальних та особистісних ресурсів з України та сприяння вихованню поваги до прав та основних свобод людини шляхом повного й достовірного інформування молоді, зокрема й нашого обласного центру.

Дівчата - представниці молодіжного Європарламенту розповіли про можливості навчання та працевлаштування у Євросоюзі, причому легально. Далі відбулася дискусія на тему: ”Імміграція. Запобігання торгівлі людьми”.

Найчастіше жертвами торгівлі людьми стають тоді, коли нема легальної роботи, стверджував Роберт ФІЛДІНГ - голова американського Центру міжнародної профспілкової солідарності, учасник семінару. Роль же незалежних профспілок, якби вони в нас були, - інформувати суспільство про те, як не потрапити в тенета людоловів. І через осіб, які за кордоном влаштувалися, як кажуть, по-людськи й працюють легально, допомагати нелегалам, кинутим напризволяще.

Наостанок делегатки молодіжного Європарламенту залишили в обласній бібліотеці цікавий та пізнавальний документальний відеофільм, який можуть переглянути ті, хто збираються за кордон на курорт або на заробітки, чи здобувати знання.

07.06.2007Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 07.06.2007p. 
На головну сторінку