Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №295 від 07.06.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Акція

“Діти - для миру?”

“Діти - для миру?”

- запитує фотохудожник Олександр ХАРВАТ

Наприкінці травня на майданчику біля Рівненського обласного лялькового театру відбулася масова акція “Країна дітей”. Було людно і весело, діти розважалися і водночас навчалися самоповаги, дізнаючися про елементарні права дитини, що діють у цивілізованому суспільстві. lg cd

Щоб юні громадяни нашої країни могли зрозуміти, як керуватися своїми правами у повсякденному житті, малечі були запропоновані інтерактивні ігри та лялькова вистава, підготовлена колективом театру ляльок з польського міста Ольштин. Діти побачили уривок із зворушливої вистави про короля Матіуша Першого, робили ляльок із клаптиків тканини і ниток, бавилися з гіпсовими масками, писали і малювали побажання на “килимі бажань”. Дорослі і малі взяли участь у безпрограшній лотереї, надходження від якої були передані в Острозьку допоміжну школу-інтернат.

Як розповіла координатор проекту в Рівненській області Юлія ДЕМ’ЯНЕНКО, вулична акція проходила в рамках 10-місячного польсько-німецько-українського проекту “Кожна дитина має право голосу. Права дітей в Польщі, Німеччині та Україні”. Мета акції - привернути увагу громадськості та влади не тільки до проблеми реалізації прав дитини, але й до проблем дітей, які виховуються в інтернатах та дитячих будинках.

До участі у акції був запрошений відомий рівненський фотохудожник Олександр Харват, завданням якого було відзняти фоторепортаж про цю подію. Результатом спілкування з дітьми під час проведення акції у Рівному й Острозі стала виставка, що відкрилася минулого тижня у галереї “Вертеп” Рівненського академічного облмуздрамтеатру.

Як зізнається автор виставки “Діти - для миру?”, “портрети дітей виконані у репортажному жанрі, без прикрас, без домислу, такими, як вони були саме в той час, в той момент”. На багатьох знімках діти дивляться в очі глядача. Можливо, висловлює сподівання пан Олександр, дорослі, заглянувши в їх сумні очі, замисляться над долею дітей, які є майбутнім нашої держави.

07.06.2007Валентина ЗАХАРОВА



Рівне-Ракурс №10 від 07.06.2007p. 
На головну сторінку