Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №295 від 07.06.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#“Євангеліє - народам світу”

П’ятнадцять тисяч кілометрів - на велосипеді

П’ятнадцять тисяч кілометрів - на велосипеді

Трансконтинентальна велоекспедиція гостювала минулого тижня у Рівному

Стартувала велогрупа російських християн-баптистів на березі Північного моря (басейн Атлантичного океану), від німецького міста Форель, ще тринадцятого травня. Символічно набравши води із Атлантики, спортсмени-аматори везуть її через усю Євразію, аби за чотири місяці, другого вересня, вилити її у Тихий океан десь поблизу російського міста Владивосток.

За словами керманича велопробігу Леоніда Картавенка (на фото), група повинна була б стартувати із Великобританії, проте візи на Туманний Альбіон відкрити набагато важче, аніж Шенгенську перепустку до країн Євросоюзу. Тож, місцем старту обрали Німеччину. Професійний спортсмен у експедиції лише один - колишній титулований велогонщик, майстер спорту СРСР, п’ятидесятирічний Володимир Сковпень, нині диякон однієї з церков у Брянській області і батько десяти дітей. Вже у російському Красноярську до експедиції приєднається ще один спортсмен-професіонал - чемпіон світу з боксу Олег Маскаєв.

- До групи експедиції входить шістнадцять чоловік, - розповідає пан Картавенко, - два водії (машини необхідні, аби везти одяг, воду та інші необхідні речі), дев’ять велосипедистів та п’ятеро музикантів - гурт “Жива крапля” (місто Чернівці). Зупиняючись проводимо богослужіння, зустрічі із бажаючими слухати нас.

Наша мета - допомогти людям хоча б подумки зрозуміти ідею гармонійного фізичного і духовного розвитку. Фізичний розвиток без духовної основи призводить до бандитизму, і навпаки - духовність без фізичного розвитку є причиною усамітнення, відокремлення від суспільства. Справжнє життя - це гармонія першого та другого.

Звісно, дорога довга, різне трапляється. За кілька кілометрів від Рівного зламалося два велосипеди. Проте, не зважаємо на дрібні неприємності, головне - нас усюди зустрічають із радістю.

- Вперше берете участь у подібній експедиції?

- Зовсім ні. Більшість учасників велопробігу вже потрапили до Книги рекордів Росії після того, як на автомобілях об’їхали усю північ Російської Федерації, пропагуючи Євангеліє серед народів Крайньої Півночі. Я не розраховував повторювати таку масштабну велоекспедицію наступного року, та зараз розумію, що уникнути цього не вдасться, і це прекрасно.

07.06.2007Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 07.06.2007p. 
На головну сторінку