Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №295 від 07.06.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футбол

Щойно рівняни забили другий гол у ворота “Нафкома”

Поразка, якої могло не бути

“Верес” (Рівне) - “Нафком” (Бровари) - 2:3 (2:1)

Рівне: Голюк - Вознюк, Герус, Коломієць (Лисенко, 37), Сидоров (Гаврилюк, 80), Шевчук (Колаковський, 50), Федорчук, Лавренюк (Назаренко, 85), Мороз (Никончук, 70), Любар, Скороход. аренда

Директор команди: Іван Кованда

Бровари: Іванов - Митрофанов, Халявка, Войтович, Фещенко, Коляда (Дорош, 71), Яценко, Якименко, Фатій, Апришко (Волинець, 45), Левченко (Карпенко, 90).

Тренер: Олександр Дериберін

Голи: Любар (2), Коляда (32), Скороход (42), Якименко (73), Левченко (90+2, пен.).

На 80-й хвилині Вознюк не реалізував пенальті.

Попередження: Лавренюк (32), Яценко (65), Колаковський (66), Якименко (70), Лисенко (73).

У останньому домашньому матчі чемпіонату України з футболу у другій лізі рівненський “Верес” поступився броварському “Нафкому” - 2:3. Господарі перемагали по ходу матчу, однак не реалізували пенальті, а вже у компенсований арбітром час пропустили з одинадцятиметрової позначки у власні ворота.

Футболісти “Вереса” ще не забули тріумф від недавньої феєричної домашньої перемоги над “Оболонню” - 3:0, отож, у грі проти “Нафкома” знову намагалися порадувати власних уболівальників позитивним результатом.

Уже на другій хвилині гри приголомшив гостей Олександр Любар - 1:0. До такого початку підопічні Олександра Дериберіна були явно не готовими і рівняни могли не один раз скористатися беззахисністю оборони гостей. Згодом “Верес” забив удруге: м‘яч після удару гравця господарів вдарився у поперечину воріт Іванова опустився за лінію (!) воріт і вилетів у поле, але боковий суддя (на відміну від Тофіка Бахрамова під час фіналу ЧС-66 Англія - Німеччина) помилково гол не зарахував.

Лише у середині першого тайму броварчани зуміли вирівняти гру й організувати кілька небезпечних атак. І все-таки, гол “нафкомівців” у відповідь здався нелогічним.

Василь Лавренюк заробив жовту картку, порушивши правила метрів за двадцять до воріт Голюка. Здавалося, гості розіграють штрафний удар, так подумав і голкіпер “Вереса”, а Андрій Коляда по високій траекторії закрутив м’яча за комірець Вячеславу Голюку - 1:1.

Такий успіх активізував гостей і вони кинулися забивати ще.

А забив “Верес”. Юрій Скороход, взявши ініціативу на себе, прорвався правим флангом, виграв силову боротьбу у захисника суперників і потужно пробив у ближній кут воріт. Іванов замість того, аби піймати м’яч, незграбно відбив його у сітку власних воріт.

“Нафком” майже одразу міг відігратися, але після удару впритул Якименка господарів врятував воротар.

І за грою, і за результатом переможцем першого тайму став “Верес” - 2:1.

А на другу половину гри сил у рівнян, схоже, не залишилося. Футболісти “Нафкома”, повністю зламали малюнок гри господарів. Гол назрівав.

І от, на сімдесят третій хвилині матчу рахунок знову став рівним. Роман Фатій навісив із правого флангу, а Олег Якименко, випередивши Голюка, переправив м’яча до сітки - 2:2. Останній штурм рівнян завершився призначенням пенальті у ворота Іванова. Принести важку, але заслужену перемогу господарям міг Вознюк, проте, Сергій пробив із “точки” невдало і воротар “Нафкома” піймав м’яча у правому куті власних воріт.

Незабитий одинадцятиметровий зіграв злий жарт із “Вересом”. Вже на другій доданій до основного часу хвилині арбітр матчу призначив пенальті у ворота підопічних Івана Кованди. Голюк вгадав, куди битиме Сергій Левченко, але врятувати команду не зміг - 2:3.

Технічний директор ФК “Верес” Іван КОВАНДА: - “Суперник був об’єктивно сильнішим. Ми боролися до кінця. Гадаю, десь не вистачило фізичної підготовки, не змогли зіграти весь матч на одному диханні. Думаю, найсправедливішим результатом була б нічия”.

Головний тренер ФК “Нафком” Олександр ДЕРИБЕРІН: - “Верес” - дуже хороша команда. Спостерігаючи за сьогоднішнім матчем, зробив висновок, що з такою грою рівненський клуб мав би боротися за місце у п‘ятірці. Що ж до результату, то звісно задоволений перемогою, хоча, якби не пенальті, погодився б і на нічию”.

07.06.2007



Рівне-Ракурс №10 від 07.06.2007p. 
На головну сторінку