Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №296 від 14.06.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Майже Бог

Воскресав людей… за гроші

Експерти на книжковому ринку Рівненщини виявили соціально небезпечні книги лідера новітнього псевдорелігійного вчення

Громадянин Російської Федерації Георгій Грабовий, який за гроші “воскресав” людей та обіцяв безоплатно підняти (!) дітей, які загинули у Беслані, - на лаві підсудних. Його обвинувачують у шахрайстві та здирництві. Тим часом книги про вчення Грабового, які визнані експертами, як соціально небезпечні, вільно поширюються книгарнями Рівненщини, бо є попит…

Чим це все може скінчитися - в розмові з консультантом Європейської Асоціації Психіатрії, психологом Вінницької обласної психоневрологічної лікарні ім. Академіка Ющенка Петром Українцем, який нещодавно завершив дослідження книжкового ринку нашої області.

В області попит на Грабового

- Очевидно, в угоду комерційним інтересам, керівництво державного комунального книготорговельного підприємства “Рівнекнига” поширює друковані видання Грабового, що неминуче призведе в подальшому до міжрелігійної конфронтації, дестабілізує міжконфесійну ситуацію в регіоні, а також негативно відіб’ється на психічному здоров’ї населення, - говорить пан Українець, уродженець Бабина Рівненського району і продовжує:

- На наш погляд, підприємство ігнорує та не виконує норми Закону України “Про видавничу справу”, зокрема 28-ї статті “Обмеження у видавничій справі”, яка забороняє виготовляти та розповсюджувати продукцію, що проповідує релігійні віровчення, які загрожують життю, здоров’ю, моралі громадян, порушують їхні права і свободи або закликають до порушення громадського порядку.

Хто ж він - “воскреситель”?

Народився Григорій Грабовий у Казахстані, закінчив Ташкентський університет за спеціальністю механіка, а свою дивовижну кар’єру розпочав з технічного огляду літаків за допомогою ясновидiння та передбачення землетрусів і техногенних аварій.

Згодом, виявилося, що Грабовий не тільки може лагодити техніку, не торкаючись її, а й діагностувати та лікувати своїх співвітчизників. СНІД, четверта стадія раку - будь-який невиліковний недуг начебто був під силу людині, яка за один рік закінчила медичне училище й отримала кваліфікацію фельдшера!?.

Наприкінці 90-х Грабовий організував секту в Москві. Усім своїм послідовникам він обіцяв… безсмертя.

“Грабовий “живився” на згарищах майже кожного теракту. Він і його поплічники “воскресили” тисячі людей, - пише “Україна молода”. - У тому числі усіх моряків підводного крейсера “Курськ” (щоправда, так їх ніхто, звісно, не побачив). У 2004 році Григорій зі своїми помічниками приїхав до Беслана. Цинічним обіцянкам воскресити загиблих під час жахливої трагедії дітей повірила не одна бесланська мати...

Сьогодні російського екстрасенса та “воскресителя” Григорія Грабового, який у червні 2004 року проголосив себе Другим пришестям Ісуса Христа, звинувачують у шахрайстві у особливо великих розмірах.

- Григорія Грабового взято під варту. Його вчення є продуманою рафінованою системою одурманення людей, що використовує приховані психотехнології, - зазначає Петро Українець. - Праці Грабового однозначно не повинні бути доступні для широкого кола покупців. Це є відверте порушення закону. Отже, якщо книги Грабового продовжуватимуть з’являтися на ринках Рівненщини, це може негативно вплинути на життя та здоров’я людей.

14.06.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 14.06.2007p. 
На головну сторінку