Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №296 від 14.06.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Медичні новини

Целіакія, тремти!

На базі гастроентерологічного відділення Рівненської обласної клінічної лікарні, яким завідує Ірина ОЛІЙНИК, почав за повною програмою діяти гастроцентр, розрахований на 35 ліжок.

За допомогою сучасних реактивів для взяття аналізу крові з вени у центрі безпомилково визначають, чи не хворі ви часом на целіакію - несприйняття деяких продуктів харчування, особливо рослинного білка глютену та його компоненту гліадину. Ці речовини містяться в основному у пшениці, вівсі, житі, ячмені та в продуктах із них. Хворобі властиві неспецифічні симптоми, які часто ускладнюють встановлення точного діагнозу і не дозволяють розпочати своєчасного лікування, яке могло б запобігти небезпечним супутнім хворобам: виразці тонкої кишки з кровотечею, розм’якшенню кісткової тканини, раку кишкового тракту тощо. При целіакії уразливими стають також серце, печінка, судини. Одна з причин виникнення целіакії - різка зміна якості харчування людини, яка вживає рафіновані, ароматизовані продукти, вирощені з неконтрольованим використанням антибіотиків та гормонів у сільському господарстві.

Також у гастроцентрі всього за три хвилини лікарі визначають шлункову кислотність за допомогою методу експрес ph-метрії, за потреби можуть робити добовий моніторинг ph-стравоходу і застосувати відеоендоскопію.

14.06.2007



Рівне-Ракурс №10 від 14.06.2007p. 
На головну сторінку