Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №210 від 20.10.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футбол

Поразка “Верес” не зломила

У попередньому турі “Вересу” довелося складати ще один іспит проти незаперечного фаворита чемпіонату “Десни”, котра в нинішньому сезоні ще не зазнала гіркоти поразки. Не судилося й рівнянам похитнути імідж лідера чернігівчан, котрі забили у ворота гостей три “сухі” м’ячі. Що послужило, по суті, провалом “вересівців”, котрі не раз доводили вміння грати і продемонструвати на полі характер, кореспондент “РР” поцікавився в головного тренера команди Романа Лаби.

— Повірте, що не маю схильності в будь-якій невдачі звинувачувати, скажімо, несприятливі обставини чи необ’єктивне суддівство, — каже наставник “Вереса”. — Проте, поведінка арбітрів (це не лише моя суб’єктивна думка), які, практично, не дали нашій команді грати, просто шокувала навіть мене, хоча довелося за свій спортивний вік бачити немало. Зрештою, ті ж самі знайомі футболісти, котрі виступають за “Десну”, після матчу зізналися, що коли б не судді, вони неодмінно поступилися б. Утім, як кажуть, після бійки руками не махають. А що стосується гри “Вереса”, то жодних претензій до хлопців не маю, вони, нічим не поступаючись супернику, доволі пристойно виглядали на полі.

— Як ця прикра поразка позначилася на психологічному стані гравців?

— Сподіваюся, що вони справжні професіонали, тому не опускатимуть руки після кожної невдачі. Нині, зокрема, готуємося до поєдинку зі ще одним з лідерів — івано-франківським “Факелом”. І, знаєте, якщо на початку чемпіонату ставив перед командою завдання закріпитися в п’ятірці кращих, то зараз, переговоривши з хлопцями після гри в Чернігові, вирішили, що нам під силу по завершенню першого кола посісти місце в трійці лідерів.

— Чим виявилася для футболістів “Вереса” гра в Чернігові: уроком, розчаруванням, надбаним досвідом?

— Гадаю, що в поєдинку проти “Десни” хлопці вкотре довели, що можуть на рівних грати з будь-яким суперником другої ліги. До того ж, не слід скидати з терезів той факт, що чернігівська команда поставила перед собою чітке завдання — за підсумками цього чемпіонату вийти в перший дивізіон, а в наступному поборотися за путівку до вищої ліги. Дуже шкода, що навіть десятини не має “Верес” тієї підтримки, якою забезпечена “Десна”. А в нас нерідко навіть на харчування команди грошей не вистачає. Що говорити про щось інше?

Поразка в Чернігові після домашньої перемоги “Факела” над бородянською “Освітою” (5:2) знову перемістила “Верес” на четверту сходинку турнірної таблиці. Зараз рівняни, маючи в своєму активі 15 очок, поступаються одним пунктом івано-франківцям, шістьма — “Раві”, та десятьма — “Десні”.

Наступну гру “Верес” проведе 21 жовтня вдома проти івано-франківського “Факела”.

Решта результатів 10-го туру: “Оболонь-2” - “Нафтовик” — 3:2, “Рава” - “Карпати-2” — 2:0, “Княжа” - “Житичі” — 1:1, “Десна” - “Верес” — 3:0, “Факел” - “Освіта” — 5:2, “Динамо-3” - “Нива” — 0:0, МФК “Житомир” - “Буковина” — 3:0.

20.10.2005Василь Герус



Рівне-Ракурс №10 від 20.10.2005p. 
На головну сторінку