Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №296 від 14.06.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Контакти

Молодь - об’єднуймося!

Під таким гаслом пройшла попередня зустріч делегацій молоді з різних країн у Сарнах на базі ВПУ-22 в рамках програми “Від слов’янського коріння до європейської ідентичності”.

Лідери молодіжних структур зібралися для обговорення організації молодіжного обміну, що відбудеться з 1 по 10 липня на Сарненщині. Протягом двох днів представники Білорусії, Росії, Словенії, Болгарії, Молдови, Польщі та України визначали основні перспективи співпраці молоді слов’янського коріння. Як висловився Віктор ХОМИЧ, головний спеціаліст Сарненської міської ради по роботі з молоддю, “мета проекту - сказати, що ми, люди одного коріння, не повинні боятися говорити про свої проблеми”.

Порядок роботи зустрічі полягав у розділенні учасників на окремі групи. Основною темою для обговорення все ж залишилися можливість та умови молодіжного обміну. Зауважу, що Рівненщина має досвід участі у даній програмі. Декілька років представники області, зокрема Сарненського району, перебувають закордоном. Наприклад, одна з учасниць проекту Олександра Скрипнік ось уже десять місяців проживає в Польщі, де спілкується з дівчатами та хлопцями із Косово, Туреччини, Македонії, Іспанії, Боснії, Німеччини.

Мабуть невипадково датою молодіжного обміну обрали саме початок липня. Адже 6-7 липня українці відзначають свято Івана Купала. Це, певно, найкраще дійство, що демонструє традиції та звичаї нашого народу і слов’ян загалом. Отож, підсумок зустрічі підведено: варто зустрічатися, обмінюватися досвідом, будувати власну європейську державу на фундаменті українського родоводу.

14.06.2007Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 14.06.2007p. 
На головну сторінку