Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №297 від 22.06.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Подих літа

Соковита ознака літа

Соковита ознака літа

Пахуча й соковита полуниця зажди асоціюється з літом, сонцем і теплом. Хоча ця ягода родом з Америки, сьогодні вона широко культивується по всьому світу. gps карты

Окрім того, що полуниця дуже смачна у будь-якому вигляді: свіжа або у вареннях, десертах чи випічці, вона багата на вітаміни й здатна сприятливо впливати на організм. Полуниця містить органічні кислоти, дубильні речовини, вітаміни С, В, В6, В12, РР, каротин. Вона нормалізує обмін речовин в організмі, допомагає при серцево-судинних захворюваннях, проблемах шлунково-кишкового тракту - виразці шлунку, холециститі, панкреатиті, каменях у сечовому міхурі, кишкових інфекціях, при захворюваннях нирок та сечовивідних шляхів. В ягодах полуниці містяться такі потрібні організму речовини, що допомагають долати серйозні недуги - артрит та рак.

У народній медицині полуницю використовували як протимікробний засіб, для лікування авітамінозів, подагри і маткових кровотеч. В якості антисептика застосовують водний настій ягід, ним полощуть горло при ангінах та рот при стоматитах. Соком полуниці відбілюють і пом’якшують шкіру.

Полуниця-косметолог

Полуницю застосовують і в косметології. Адже полуничний сік чудово допомагає при видаленні веснянок і пігментних плям. Для його отримання досить протерти ягоди ложкою через густе сито. Змоченим у соку ватним тампоном двічі вдень протирайте шкіру. Такі ж процедури можна проводити і власникам жирної пористої шкіри. А тим, хто страждає від висипки, вугрів, необхідно додавати до полуничного соку гліцерин: одна крапля на чайну ложку соку. У домашніх умовах можна самостійно приготувати запашні полуничні маски для обличчя.

22.06.2007Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 22.06.2007p. 
На головну сторінку