Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №297 від 22.06.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Жах, що коїться!

На очах у дитини втопилася вся сім’я

Минулими вихідними в річці Горинь, що в селі Нетреба Володимирецького району втопилися мама, тато і донька на очах у шестирічного синочка Олега, який сидів на березі, чекаючи рідних. siemens кпк

Була спека. Родина пішла купатися на Горинь, однак подалі від людного місця, аби спокійно провести уік-енд. Семирічна дівчинка пішла перша у воду. Богданку на очах сім’ї підхопила стрімка течія. Батько кинувся на допомогу, однак сам потрапив у водяний вир. Не втрачаючи надії на порятунок, його дружина Віта також кинулася у річку. Але стихія вже міцно тримала білодах у своїй пастці. Свідком цих страшних подій став шестирічний син, який побіг кликати людей на допомогу. Однак, було вже надто пізно... Про трагедію повідомив Богдан МАМЧУР, начальник центру пропаганди ГУ МНСУ в Рівненській області.

Урок для тих, хто йде на річку

Людина тоне на ваших очах… Ви кидаєтеся до води, витягаєте знесиленого бідолаху на берег - і розгублюєтеся, бо не знаєте, що робити далі. У пам’яті невиразно пролітають шкільні уроки, де навчали надавати першу медичну допомогу потерпілому. Однак, ви забули, як це робиться… Отож, нагадаємо!

Насамперед очищуємо верхні дихальні шляхи від піску, мулу та водоростей. Для цього кладемо потерпілого вниз обличчям, трохи піднімаємо його. Натискаємо своїм ліктем на його спину, щоб вивільнити дихальні шляхи потерпілого від води. Рукою вичищаємо порожнину рота від мулу, піску та водоростей.

Подразнюємо корінь його язика та глотку пальцями, щоб викликати у людини блювання, після чого кладемо потерпілого на спину, щоб його голова була відкинута назад.

Далі визначаємо наявність дихання протягом п’яти секунд; якщо воно відсутнє, починаємо робити штучну вентиляцію легень способом “з рота в рот”. Одночасно розігріваємо тіло шляхом розтирання.

І ще. Не забудьте викликати карету “швидкої допомоги”! Старший інспектор Рівненського міського управління МНСУ в області Вадим ВЕРЕМІЙ переконаний: за дотримання всіх інструкцій існує велика ймовірність, що ви врятуєте життя людині!

22.06.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 22.06.2007p. 
На головну сторінку