Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №210 від 20.10.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Наша армія

Ставай “на лося!”

Цими днями двох солдат строкової служби Рівненського гарнізону засудили до року служби в дисциплінарному батальйоні за прояв дідівщини в одній із рівненських військових частин. “Дід” наказував новоспеченому солдату до безтями віджиматися від підлоги, а декого навіть ставив “на лося”...

Суть цієї позиції полягає в тому, що “дід” примушує солдата прикласти долоні навхрест до лоба і б’є його по схрещених долонях. Хлопцю боляче, а синці не з’являються. Інший “дід” побив молодого солдата за те, що той був “неслухняний” і відмовлявся виконувати його особисті вказівки.

- Якщо дідівщина і проявляється сьогодні в армії, то її швидко розвінчують, - запевняє військовий прокурор Рівненського гарнізону Сергій БОРИСКІН.- Коли солдати перебувають у лазні, їх оглядають медики: жоден синець не лишається поза увагою. Щовечора старшини та командири перевіряють казарми і стежать за порядком.

Тому сьогодні призовники нехай не переймаються легендарними розповідями про “дідівщину” - це в минулому. За часів Радянського Союзу в армії служили солдати різних національностей, тому й проявлялася міжусобна неприязнь у вигляді “дідівщини”. Зараз, стверджують правоохоронці, такого вже майже немає.

20.10.2005Ольга ДОЛЯ

До речі

Триває осінній призов... І є вже приємні нововведення для призовників. Так, якщо хлопець має вищу освіту, то він може вирішувати - або відслужити в армії строкову службу тривалістю 9 місяців, або відразу перейти на контракт і отримувати за військову службу пристойну зарплату.



Рівне-Ракурс №10 від 20.10.2005p. 
На головну сторінку