Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №297 від 22.06.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футбол

Команда Кованди

Команда Кованди

Рівненський “Верес” у останньому матчі сезону поступився на виїзді клубу “Єдність” (Плиски) - 0:1

Єдиний гол у ворота В’ячеслава Голюка на тридцять другій хвилині гри забив кращий бомбардир другої ліги групи “А” - Олексій Олешко. Це вже шістнадцятий м’яч голеадора у першості. аренда

Підопічні Івана Кованди першими у лізі зіграли двадцять вісім матчів і пропускають завершальний тур чемпіонату. Проте, для аутсайдерів табелів про ранги рівнян - недосяжні.

Таким чином “Верес” завершив сезон на тринадцятій позиції, випередивши у турнірній таблиці команди “Нафтовик” (Долина) та “Інтер” (Боярка).

Настав час підсумувати виступи рівнян у чемпіонаті України з футболу 2006/2007.

Нагадаємо, що влітку ФФУ внесла зміни до регламенту змагань, із трьох підгруп другої ліги сформувавши дві. У суперники “Вересу” додалися такі міцні клуби, як “Дністер”, “Нафком”, “Рось”, “Енергія” та інші, що викликало деякі побоювання у штабі рівнян. Новачки були як кадрово, так і фінансово потужнішими.

Проте, першотурова домашня нічия - 1:1 із “Дністером” заспокоїла вболівальників. Футболісти із Овідіополя (які, зрештою, і вибороли путівку до першої ліги) зрівняли рахунок лише наприкінці матчу.

Потім були мінімальна поразка від “Княжої” - 0:1 та результативна домашня нічия із третьою командою “Динамо” - 1:1.

Можливо, поразка від “Нафтовика” у Долині - 1:2 і не стала б початком затяжної безвиграшної серії, якби вже в наступному турі перед власними уболівальниками “Верес” не програв “Енергії” - 1:5. Така ганебна поразка морально зламала футболістів Миколи Волкова і команда покотилася на дно.

Рівняни програвали матч за матчем: “Росі” - 2:4, “Факелу” - 1:3, “Карпатам-2” - 2:3, “Оболоні-2” - 0:1. Гостьова нульова нічия у Тернополі теж не допомогла гравцям знайти свою гру.

Першу перемогу в сезоні “Верес” здобув аж в одинадцятому турі, дотиснувши у доданий час “Буковину” - 2:1.

Після перемоги очікуваного психологічного відродження колективу не сталося. Рівняни програли ще чотири із шести ігор осінньої частини чемпіонату, дві інші звівши до нічиєї.

Підсумок: одна перемога та п’ять нічиїх, останнє місце у турнірній таблиці і відставка Миколи Волкова.

Новим наставником рівнян став Іван Кованда, головною заслугою якого є те, що спеціаліст зумів повернути гравцям віру у свої сили.

Весняна частина сезону почалася із перемоги над “Нафтовиком” - 1:0. Потім знову настала триматчева серія програшів: “Енергії - 2:4, “Росі” - 0:1, “Факелу” - 0:2. Проте, тренер знав свою справу, чорна смуга змінилася білою. “Верес” не програвав чотири гри поспіль, здобувши, навіть, першу за довгий період перемогу з великим рахунком. Під гарячу руку рівнянам потрапила “Оболонь”.

Зрештою, значно виправивши своє турнірне становище, рівняни помстилися ще й “Інтеру”, перегравши клуб з Боярки - 2:0.

Підсумок виступів “Вереса” під керівництвом Івана Кованди: чотири перемоги та дві нічиї в одинадцяти поєдинках і зліт над “прірвою” турнірної таблиці.

22.06.2007Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 22.06.2007p. 
На головну сторінку