Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №298 від 29.06.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Рецепти здоров’я

Не плюйте у воду

Спека… Спрага… Хочеться води - і в уяві спливає приваблива картинка: дзюрчить джерело в тіні дерев з прохолодною, чистою, прозорою водою. [полиграфия]

Як відомо, вода здатна передавати інформацію і навіть запам’ятовувати слова та думки, включати механізм зцілення в людському організмі. Вона жива! Вода очищує від фізичного й енергетичного бруду.

Кажуть: коли купаєшся у річці чи озері, не плюй у воду, бо вона покарає хворобами. Якщо вам приснився кепський сон, потримайте руки під проточною водою (можна під краном) і згадайте свій сон. Вода його забере.

Тим часом якість питної води - болюча проблема сьогодення. Улітку ж ця проблема обтяжується додатковими нюансами: неякісна вода стає осередком кишкових інфекцій. Через воду, навіть водопровідну, можна заразитися лямбліозом. Тому літечком воду краще кип’ятити або пити з перевірених джерел.

Корисно пити прохолодний зелений чай, компоти зі свіжих фруктів, свіженькі соки, киселі тощо. Випаровування зайвої вологи у спеку відбувається через шкіру та легені, тому здоровим людям не варто турбуватися про те, що чомусь рідини стали пити значно більше. Тим же, хто має гіпертонічну хворобу, серцево-судинну недостатність, у кого хворі нирки, слід рахувати об’єм випитого й корегувати свій питний режим.

29.06.2007Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 29.06.2007p. 
На головну сторінку