Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №298 від 29.06.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нешкідливі поради

Гарне самопочуття - ефективна праця в офісі

1 Дайте мозкові розігрітися. Починайте день з найпростіших речей. Адже мозкові треба як слід розігрітися, тому перенапружуватися зранку не варто. З важкими завданнями ви впораєтеся пізніше. По дорозі на роботу увімкніть улюблену мелодію: гнітючий настрій миттєво зникне і організм почне виробляти гормон радості - сератонін. [полиграфический ]

2 Набирайтеся сил. Щоб долати стресову ситуацію, треба час від часу влаштовувати перерви, а не сидіти, наче приклеєні до стільця. Пройдіться по приміщенню, зробіть кілька вправ. Чомусь саме в такі моменти на думку спадають розумні ідеї.

3 Після обіду - на вулицю! Вийдіть з офісу на вулицю після обіду, якраз тоді, коли нападає сонливість. Кажуть, 10-15 хвилин на свіжому повітрі рівноцінні короткому сну. Тоді і проблеми вирішаться швидше, і знову працювати захочеться.

4 Вдих-видих. Зверніть увагу на своє дихання. Часто ми дихаємо занадто швидко та поверхнево. Спокійно вдихайте і видихайте через ніс так, щоб повітря йшло у живіт. Вдихати й видихати треба вдвічі повільніше, ніж зазвичай. За кілька хвилин відчуєте, що всю напругу видихнули геть!

5 Помасажуйте голову. При перевтомі масажуйте голову хвилини зо дві кінчиками пальців. Натискати треба з силою, щоб приплив енергії був швидким та відчутним.

6 За успіх! Навчіться радіти своїм успіхам, не чекаючи чужого схвалення. Запросіть друга в кав’ярню, купіть ласощі, які зазвичай собі забороняєте. Але сьогодні ви на це заслужили. Заведіть щоденник, щоб увечері туди записувати свої маленькі досягнення. “РР” запевняє: ваші справи хутко підуть вгору!

29.06.2007



Рівне-Ракурс №10 від 29.06.2007p. 
На головну сторінку