Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №298 від 29.06.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#N-km

А була ж колись судноплавною

Річку Устя, яка бере початок у стародавньому Дермані й ділить наше місто на лівобережну та правобережну частину, немов сивий Дніпро, здається, нарешті реанімують. За це беруться на рівні міської та обласної влади. Бо вже несила спостерігати за її повільно кончиною. Рівняни кажуть, що гине річка з 1983 року, коли до відзначення 700-ліття Рівного її береги намертво забетонували. Відтоді річка все забруднюється і зовсім не самоочищується. Нині владці начебто збираються рятувати річку дренажною системою навколобережної території.

Мертві бджоли не гудуть

У селі Гориньград-2 Рівненського району потруїлося чимало людей. І старі, і малі скаржаться на головний біль та нудоту з блювотою, щойно з’ївши ягід з городу чи фруктів з садка. Люд нарікає на передозування гербіцидами, якими обробили поля ДП “Шубківське”. Та більше, у господарів померли всі бджоли, які збирали нектар з квітучих полів та дерев. Натомість керівництво господарства виправдовується та, як може, заспокоює бідолашних мешканців. Однак, ті словам не вірять, а чекають на висновки з санепідемстанції та експертизи, щоб позиватися з недбалим радгоспом.

На Дубровиччині

убивають зубрів

Виявляється, вони в нас є. Проте ще більше є тих, хто їх хоче вбити, а радше розстріляти з автоматів. Хоча Мінприроди видає два офіційні дозволи в рік на відстріл зубрів.Таких убивць називають VIP-мисливцями. У Дубровицькому районі їм протистоять четверо відважних єгерів Українського товариства мисливців та рибалок на старенькому “УАЗі”, яким об’їжджають сімнадцять тисяч гектарів лісових угідь.

29.06.2007Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 29.06.2007p. 
На головну сторінку