Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №299 від 05.07.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Запобігти, врятувати, допомогти…

Життя на снарядах

Життя на снарядах

Днями в селі Тараканів Дубенського району трапилася незвичайна подія. Господар приватного будинку при проведенні земляних робіт на своєму подвір’ї виявив 83 75-міліметрові артснаряди різного призначення (кумулятивні, бронебійні, осколочно-фугасні) та дві протитанкові міни. На щастя, ніхто не постраждав, тому що чоловік, який виявив снаряди, діяв у даній ситуації правильно. [lg cd]

Отож, що робити, якщо власником вибухонебезпечної знахідки станете ви? Про це спеціально для читачів “РР” розповідає старший інспектор Рівненського міського відділу ГУ МНС України в Рівненській області Вадим ВЕРЕМІЙ:

- Основну небезпеку в таких “скарбах” несуть пристрої, що викликають вибух основної маси вибухівки, - детонатори. Від вологи та тривалого перебування в землі, при взаємодії металу та деяких видів вибухівки утворюються хімічні сполуки - пікрати, що несуть в собі основну небезпеку: вони вибухають навіть від невеликого тертя, іскри чи незначного удару. Ці сполуки мають вигляд білих порошкоподібних наростів.

Тому, якщо Ви випадково виявили вибухонебезпечний предмет (снаряд, бомбу, міну тощо), відразу повідомте рятувальників за номером “01”, відгородіть місце, де знаходяться боєприпаси. Повідомте органи влади, міліцію. Ні в якому разі не розбирайте та не піднімайте знахідки!

05.07.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 05.07.2007p. 
На головну сторінку